16.3.2016. 17:47
4
"Uprava Sarajeva daje obavještenje o Tanovom pismu kada klubu visi odlazak u Evropu, pa to je smiješno"
Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo, jučer je okončao svoje učešće u najbrojnijem fudbalskom takmičenju u našoj zemlji, Kupu Bosne i Hercegovine.

Nakon poraza na Tušnju od Slobode rezultatom 2:1, u utakmici koju je obilježio verbalni duel Dine Selimovića i Azmira Husića, bordo tim je jučer na stadionu Asim Ferhatović Hase pretrpio jedan od najtežih poraza u posljednjih nekoliko godina. Sloboda je slavila sa 0:3 i tako se ukupnim rezultatom 5:1 plasirala u polufinale Kupa.

Iako su očekivanja navijača bila slična onima iz prošle sezone, Sarajevo je daleko od ostvarenja zadatih ciljeva koji su postavljeni na početku aktuelne sezone. Kao što smo već istakli, Kup BiH je sada stvar prošlosti, a i u BHT Premijer ligi ekipa ne kotira tako dobro, što je posebno očito nakon mršavog remija u Prijedoru protiv Rudara. 

Odbrana titule je gotovo pa nemoguća misija, pošto Sarajevo za vodećom Slobodom zaostaje osam bodova (devet kola do kraja), a problem je i u tome što ekipa koju sa klupe vodi srbijanski stručnjak, Miodrag Ješić, na proljeće nije gotovo odigrala nijednu utakmicu u kojoj je na ozbiljan način navijačima bordo tima, ali i ostalim protivnicima, dala do znanja da je Sarajevo i ove sezone najozbiljniji kandidat za titulu.

Za Source.ba portal je danas govorio Sabahudin Baho Topalbećirević, sportski komentator i navijač Fudbalskog kluba Sarajevo. U nastavku poslušajte šta je za naš portal poručio Baho Topalbećirević!

Razgovarao: Haris Ahbabović

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.