5.4.2016. 14:31
0
Poznati nekada i sada: Oliver Mlakar kopao kanale, Brad Pitt radio kao maskota, australski glumac bio čistač na farmi
Brojne poznate ličnosti iz svijeta glume, muzike, politike, sporta i ostalih sfera života su prošle onaj standardni period svog života kada niko nije znao za njih, pa su, kao što se u narodu kaže, prešli put od trnja do zvijezda.

Ono što znamo o današnjim celebrity ličnostima je, manje - više, sve ispričano u medijima, ali je malo toga što se zna o poznatim ličnostima ko su bili i šta su radili prije nego što su postali poznati.

Brad Pitt bio maskota, Whoopi Goldberg šminkala pokojnike

Jedan od najpoznatijih glumaca u Hollywoodu, Brad Pitt, je prije nego što se okušao u glumi radio kao maskota za lanac restorana brze hrane, "El Pollo Loco". Pitt je svako jutros morao na sebe da navlači pernati kostim i po cijeli dan se šetati u njemu kako bi zaradio. Kultna holivudska glumica, Whoopi Goldberg, je uljepšavala i šminkala umrle osobe prije nego je cijeli svijet saznao za nju. 

Channing Tatum je radio posao koji je kasnije u jednu ruku nastavio da radi i u filmovima u kojima se pojavljivao. Iako je nekada zarađivao kao striper u noćnim klubovima, u često navrata je upravo imao takvu ulogu u filmu (najbolji primjer novi film "Magic Mike XXL"). 

Gotovo svaki afroamerički reper je imao bujnu prošlost ispunjenu kriminalnim radnjama prije nego što je napravio respektabilnu muzičku karijeru. Tako američki mediji prenose da je Jay Z, suprug pjevačice Beyonce i poznati reper, dilovao drogu prije nego što je postao reper. 

Poznati američki voditel, David Letterman, je bio voditelj vremenske prognoze, prije nego što je dobio svoj lični show i emisiju. Glumac Patrick Dempsey, koji je poznat po ulozi u seriji "Uvod u anatomiju", je prije nego što je postao glumac učestvovao u takmičenjima u žongliranju.

Još jedan izuzetno bogati reper, P. Diddy, je prije nego što je postao slavan čistio toalete u jednom meksičkom restoranu. Sličnim poslom prije glume se bavio i glumac Hugh Grant, ali je to radio u poslovnici IBM-a u Londonu. 

Poznata pjevačica i članica kultne grupe No Doubt, Gwen Stefani, je čistila podove u jednom restoranu brze hrane, a u sličnim restoranima su kao konobari radili Madonna, Nick Cannon, Jennifer Hudson i Megan Fox. Upravo je Megan Fox reklamirala taj restoran obučena u kostim velike banane.

Matthew McConaughey bio čistač na farmi, George Clooney prodavao cipele

Glumac Matthew McConaughey je jedno vrijeme radio kao čistač na farmi pilića u Australiji. Poznati "metalac", Gene Simmons, je svojevremeno radio kao profesor fizike, što je u današnje vrijeme teško shvatiti, kada vidite kakvu je karijeru imao pjevač Kissa. Mnogi kojima je predavao kažu da je bio veoma zabavan. Na kraju je dobio otkaz u školi jer je svojim studentima davao da čitaju romane o Spidermanu.

Još jedno poznato holivudsko lice, George Clooney, je nekada radio kao prodavač cipela. Osim toga, Clooney je jedno vrijeme radio i kao prodavač polisa osiguranja. Johnny Depp je putem telefona prodavao hemijske olovke, dok je maločas spomenuta Beyonce bila zadužena za čišćenje i pranje kose mušterijama u frizerskom salonu kojeg je vodila njena majka.

Bilo je i nekih neobičnih zanimanja za današnje slavne ličnosti. Ozzy Osbourne je svojevremeno radio kao mesar u klaonici, dok je John Malkovich vozio školski autobus i tako prevozio učenike. Osim maločas navedenog, Ozzy je svojevremeno radio i kao vodoinstalater, slikar, a radio je i u jednom pogrebnom preduzeću. Poznati glumac, Tom Cruise, je raznosio i prodavao novine.

Stefani Germanotta, poznatija kao Lady Gaga, je nedavno priznala da se prije svoje karijere često skidala i da je na taj način zarađivala. Ona se pohvalila kako je radila kao plesačica u jednom klubu u New Yorku. Istakla je da je zaradila mnogo više novca skidanjem, nego konobarisanjem. Kasnije su se pojavile informacije da su se njeni roditelji obogatili prodajom putem interneta, pa Lady Gaga i nije imala potrebu da se bavi tim čime se bavila prije pjevanja.

Nakon što je već sa 15 godina napustio školu, popularni pjevač Rob Stewart je radio kao grobar. Osim što je radio u štampariji, kopao je grobove na groblju Highgate u Londonu. Navodno je na taj način pokušao da savlada strah od smrti kojeg je imao još od ranog djetinjstva. Još jedno kultno holivudsko ime, Christopher Walken, je, vjerovali ili ne, nekada zarađivao kao krotitelj lavova. Kada sagledamo lik i djelo čuvenog glumca, možda je ovaj posao i bio kao skrojen za velikog Christophera Walkena.

Legendarni pjevač, Tom Jones, je hodao od kuće do kuće i prodavao usisivače. Nešto kasnije je počeo pjevati po klubovima, pa se tako otkrio njegov talenat. Prvi James Bond, Sean Connery, je prije glume radio u mljekari, bio je jedno vrijeme i bodybuilder, a također je radio i kao obezbjeđenje na bazenu. Čovjek je i prije nego što se okušao u glumi bio poznat kao veliki zavodnik među djevojkama.

Oliver Mlakar kopao kanale, Davor Gobac farbao cijevi

Bilo je onih iz domaćeg regiona koji su također imali zanimljiva zanimanja prije nego što su postali poznati. Voditelj Oliver Mlakar je prije nego što je počeo raditi na televiziji kopao kanale i sa prijateljima popravljao krovove. Tvrdi da je u to vrijeme za njega svaki dinar bio od velikog značaja. 

Nekadašnja premijerka Hrvatske, Jadranka Kosor, je radila kao novinarka, a ističe da je od svojih honorara baki kupila frižider i štednjak. Pjevač, Davor Gobac, tvrdi da je prije muzičke karijere farbao hidrante i cijevi, a da je odmah po okončanju tih poslova dobijao novac na ruke. Lijepa hrvatska glumica, Bojana Gregorić, se prije glume bavila baletom, dok je pjevačica Novih fosila, Sanja Doležal, kuhala kafe na Velesajmu. 

Neki su se rodili u bogatim porodicama

Ipak, nisu sve poznate ličnosti morale da "šljakaju" kako bi zaradili za džeparac, pa su neke slavne osobe već bile bogate u samom startu, jer su rođene u takvim porodicama.

Otac pjevačice Lane del Rey, Rob Grant, je milioner i broker. Lana je išla u školu koja je na godišnjem nivou koštala oko 40.000 dolara. 

Poznati glumački duo, brat i sestra Jake i Maggie Gyllenhaal, su djeca Stephena Gyllenhaala, slavnog švedskog režisera. Osim toga, oni su potomci švedskih plemića. Ipak, Jake je jedno vrijeme radio kao spasilac na plaži, ali je bio i uposlenik jednog restorana.

Otac poznatog frontmena grupe Marron 5, Adam Lavine, je vlasnik trgovačkog lanca, "M. Fredric". Pjevačica Miley Cyrus je kćerka pjevača Billyja Rayja, koji je prije početka njene karijere već bio milioner.

Pripremio: Haris Ahbabović

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.