20.5.2016. 14:19
0
"Oko pola devet je počeo izlaziti crni dim, a onda smo se evakuisali, čuli smo da je izgorio cijeli gornji sprat"
Lokalizovan je veliki požar koji je jutros oko 08:30 sati izbio u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Požar je izbio u zgradi Konzuma na Trgu solidarnosti broj 4.

Prethodno je tokom rasplamsavanja vatre evakuisana susjedna poslovna zgrada u koju je također počeo ulaziti gust dim. Nisu evakuisane okolne stambene zgrade, ali je građanima naređeno da zatvore prozore i vrata zbog ogromnog dima.

Gašenje požara je trajalo gotovo puna četiri sata, a čak 12 vatrogasnih vozila je učestvovalo u gašenju spomenutog požara. Tokom gašenja istog, jedan od vatrogasaca je zadobio lakše tjelesne povrede.

Još uvijek nema zvaničnih informacija, ali prema izjavama očevidaca i uposlenika u ovoj zgradi, do požara je vjerovatno došlo zbog zastarjelih električnih instalacija. Iako su prve informacije govorile da je požar lokalizovan jutros oko 08:45 sati, vatra se kasnije ponovo proširila, pa je gašenje požara trajalo gotovo do 13:00 sati.
 
Gusti dim se mogao vidjeti iz gotovo svih dijelova Sarajeva, a u samoj zgradi je pričinjena ogromna materijalna šteta, pošto je požar zahvatio bukvalno cijeli prostor. Jedan od uposlenika u zgradi Konzuma, koji je radio u jednom od ugostiteljskih objekata, danas je za Source.ba portal ispričao šta se sve dešavalo od jutarnjih sati. Emir Macić je rekao kako je šteta unutar zgrade ogromna.

I dalje se na terenu nalaze vatrogasci, policajci MUP-a KS, kola Hitne pomoći, te veliki broj građana.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Alen Alilović
Montaža: Emir Preljević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.