23.5.2016. 13:56
0
"Presudna je bila utakmica protiv Željezničara na Grbavici, kod nas uvijek ima priča da se sve znalo unaprijed"
Završena je sezona u BHT Premijer ligi, a novi prvak BiH je mostarski Zrinjski, koji se nekako kroz cijelo prvenstvo isticao kao najveći favorit za osvajanje šampionske titule, uz naravno tuzlansku Slobodu.

20. juna ove godine će biti izvučeni parovi kvalifikacija za Ligu prvaka, a prvak Bosne i Hercegovine će svoj put u Ligi šampiona početi od 2. kola kvalifikacija. Prve utakmice su na rasporedu 12. i 13. jula, dok su druge utakmice na programu 19. i 20. jula ove godine.

Danas je za Source.ba portal govorio Vinko Marinović, trener Zrinjskog i čovjek koji je jučer dobio nagradu za najboljeg trenera u protekloj sezoni u Premijer ligi BiH.

"Imali smo zaista uspješnu sezonu. Kada pogledamo rezultate Zrinjskog jasno je da smo sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto, iako nam je konkurencija bila jaka, pošto nisu bile velike bodovne razlike. Imali smo najbolji kontinuitet i na kraju smo srušili brojne rekorde. Sezona je bila možda i najteža do sada jer je ispadalo šest ekipa, pa su tako sve utakmice bile neizvjesne. Bilo je iznenađenja, liga je bila zanimljiva do samog kraja, jer se nije znao ni prvak, a ni ko će ispasti", rekao je za naš portal Vinko Marinović.

Bilo je nekoliko čudnih rezultata pred sami kraj šampionata, a sve češće su se čule priče kako su pojedini rezultati sve samo ne realni. Ipak, brojni kolektivi u svim tim "prozivkama" nisu spominjali aktuelne prvake, fudbalere Zrinjskog.

"Presudna nam je bila utakmica protiv Željezničara na Grbavici kada smo osvojili bod, a onda je Sloboda izgubila u tom kolu, pa smo se mi malo odvojili. Kod nas uvijek ima ta priča da kada je nešto očekivano, pa se to desi, da kažemo da se sve znalo unaprijed", kaže Marinović.

Kao što smo već spomenuli, Zrinjski će za nešto manje od mjesec dana saznati svoje protivnike u 2. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

"Bit će novih pojačanja, obavljamo razgovore sa igračima kojima su istekli ugovore. Liga prvaka nam je sada prva obaveza, ali i nova sezona uskoro dolazi, a bit će jaka jer nas čeka jedno sasvim novo takmičenje koje će biti mnogo jače nego do sada. Mislim da će naša liga sada biti mnogo jača i kvalitetnija", ističe trener Zrinjskog za Source.ba portal.

Zrinjski u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona neće biti nosilac, pa samim tim Mostarci očekuju mnogo teže protivnike. Među protivnicima koje bi Plemići svakako voljeli izbjeći su Celtic, bivši prvak Evrope, RB Salzburg, Legia iz Varšave, Dinamo Zagreb, Crvena zvezda (također bivši prvak Evrope), Copenhagen i drugi. Među onim s kojima bi Zrinjski mogao igrati su svakako albanski Skenderbeu, gruzijski Dinamo Tbilisi, te prvak Islanda FH.

"Svi ti protivnici koje ste nabrojali su dosta jaki. Ima protivnika s kojima bi mi mogli igrati. Nadati se da ćemo imati i sreće u tom žrijebu kako bi dobili te neke lakše protivnike. Ipak, teško je sada bilo šta prognozirati dok ne vidimo protiv koga ćemo igrati. Činjenica jeste da priželjkujemo protivnike sa slabijim koeficijentima", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal trener NK Zrinjski, Vinko Marinović.

Osim gore pobrojanih klubova, Zrinjski bi se u 2. kolu kvalifikacija mogao sudariti još sa APOEL-om, BATE-om, Ludogoretsom, Qarabagom, Rosenborgom i Astanom.

Kao što već znate, Premijer liga od naredne sezone (2016/17.) se igra po jednom sasvim drugom sistemu takmičenja. Istu će činiti svega 12 klubova, nakon što je društvo najboljih napustilo šest klubova, dok će u ligu ući po jedan klub iz Prve lige FBiH (Metalleghe ili Zvijezda Gradačac) i Prve lige RS-a (Krupa).

Novinar: Haris Ahbabović


0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.