24.7.2016. 0:39
5
Delegat NSBiH na meču Željezničar - Sarajevo je vjerovatno pomislio da možemo snimati i fotografisati "kroz" redare
Večeras je na stadionu Grbavica odigran 108. po redu vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva, a utakmica je okončana podjelom bodova (1:1).

Ono što je vrijedno istaći, kada je u pitanju novinarski dio posla naše ekipe i ostalih kolega na stadionu Grbavica, je to da delegat ove utakmice uopće nije imao nimalo razumijevanja za novinarske ekipe koje su radile tokom 108. derbija.

Naime, kamermani i fotografi su svoj dio posla morali obavljati iza reklama na sjevernoj tribini, ali su se ispred njih nalazili zaštitari koji su im očito smetali da naprave svoj dio posla kako treba (ne daj Bože da se ugledaju na Engleze koji sjede na travi kako ne bi smetali fotografima i kamermanima).

Pored toga, delegat meča nije dozvoljavao novinarskim ekipama boravak na nekom drugom mjestu (u uglovima stadiona), osim na već spomenutom mjestu na kojem je bilo nemoguće uraditi svoj posao na pravi način (pretpostavljamo da je dotični gospodin iz NSBiH, koji inače vodi veliku brigu o domaćem fudbalu, pomislio kako su zaštitari napravljeni od stakla, pa je vrlo lako snimati "kroz" njih).

U FK Željezničar nam je rečeno da to nema veze sa njima, te da se isključivo tiče ili delegata, ili policije/zaštitara koji su bili zaduženi za osiguravanje utakmice.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Anes Asotić
Montaža: Emir Preljević

 
5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.