24.8.2016. 10:48
1
"Nisam trener koji izmišlja vruće krompire, brzo sam se dogovorio sa Željom. Nikad me niko nije nazvao iz FK Sarajevo"
Slavko Petrović od jučer je novi trener FK Željezničar, kluba koji je nedavno sa klupe otpustio Slovenca Miloša Kostića nakon tri uzastopna poraza u Premijer ligi.

Petrović na klupu Željezničara dolazi nakon dvije godine provedene u Radniku iz Bijeljine, sa kojim je prošle godine napravio veliki podvig i osvojio Kup BiH.

Sa Petrovićem smo razgovarali o njegovoj odluci da potpiše ugovor sa sarajevskim klubom, igračkim kadrom kojeg trenutno posjeduje na Grbavici, ponudi komšija sa Koševa i njegovom odnosu sa Mladenom Krstajićem, predsjednikom Radnika.

Slavko Petrović je rođen 1958. godine. U igračkog karijeri je nastupao za Crvenu zvezdu, Fortunu Düsseldorf, RT Essen, Wormatiju Worms, Olympiju Lampertheim i Amicitiju Viernheim.

Kao trener je radio u brojnim klubovima, a najviše iskustva ima vodeći klubove u Njemačkoj. Od poznatijih klubova radio je u Karlsruheru, Darmstadtu, Carl Zeiss Jeni, Fortuni Düsseldorf, a od klubova sa Balkana bio je trener Borca iz Čačka, beogradskog Rada i Radnika iz Bijeljine.

Razgovarao: Haris Ahbabović

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.