29.9.2016. 10:32
6
Nesada Djedovića, koji je ubio svoje dvoje djece, prije tri mjeseca ostavila supruga i preudala se za njegovog dajdžu
FOTO: Tuzlanski.ba
Nezapamćen zločin dogodio se sinoć oko 19 sati i 30 minuta u naselju Lipnica kod Tuzle, u zaseoku Repuševac.

Naime, 42-godišnji Nesad Djedović je hicima iz vatrenog oružja ubio svoju 12-godišnju kćerku i sina koji je imao pet i po godina. Nakon tog gnusnog zločina, Djedović je u sebe ispalio nekoliko metaka u namjeri da izvrši samoubistvo.

Djevojčica je smrtno stradala na licu mjesta, dok je dječak preminuo na putu do UKC Tuzla. Dječak, kao i njegov otac, su davali znakove života, ali je dječak nažalost preminuo na putu prema bolnici. Doktori u UKC Tuzla su se do kasno u noć sinoć borili za Nesadov život.

Uviđaj je počeo u 22 sata i 30 minuta, a na teren je izašao Emir Bakić, dežurni kantonalni tužilac.

"Muškarac je pucao u dvoje djece, a zatim je pokušao izvršiti samoubistvo. Prevezen je u UKC Tuzla u teškom zdravstvenom stanju", poručio je portparol MUP-a TK Izudin Šarić.

Uviđaj su sinoć obavili dežurni tužilac i  pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK. Tokom uviđaja je prikupljen veći broj materijalnih dokaza,  te su u toku različita vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ubistvo dvoje maloljetnika. Dežurni tužilac je izdao naredbe za obdukciju tijela preminule djece. Motivi za ubistva djece i porodičnu tragediju se i dalje utvrđuju.

Prema neslužbenim informacijama koje je objavio Dnevni Avaz, majka stradale djece je napustila kuću i otišla u Njemačku, a djecu je ostavila u domu sa ocem. Nesadove komšije kažu da je njegova supruga otišla za Njemačku prije tri i po mjeseca, te da se "preudala" za njegovog dajdžu. Prema pisanju Avaza, navodno je taj čovjek predložio da dođe kod njega u Njemačku kako bi radila, na šta je ona pristala. Prema nepotvrđenim informacijama, njih dvoje su živjeli u nekoj vrsti vanbračne zajednice.

Nesad Djedović je, inače, radio u rudniku Dubrave. Jedan od mještana je za Avaz ispričao da ga je Nesad prije nekoliko dana vozio na posao, te da se nije ni zbog čega žalio. Mještani tvrde da su zatekli stravičan prizor ubijene djece čija su se tijela nalazila u automobilu. 

Automobil je pronađen oko šest kilometara od porodične kuće Djedovića u selu Lipnica. Mještani Lipnice i dalje ne vjeruju da se ovo moglo dogoditi u njihovom selu. 

Nesad Djedović je još uvijek je u teškom stanju. On je smješten na Kliniku za anesteziologiju i reanimaciju, te se nalazi u jedinici intenzivnog liječenja. Ima teške povrede glave i njegovo stanje je veoma teško, te je životno ugrožen. Priključen je i na aparate za disanje.

Prema pisanju portala Tuzlanski.ba, Djedović je nedavno dobio unapređenje na poslu nakon čega je kupio automobil Passat u kojem života lišio sina i kćerku svega nekoliko stotina metara dalje od kuće u kojoj je živio. 

Kako prenosi isti portal, djeca su živjela kod Nesadove majke nakon što ga je supruga napustila i otišla u Njemačku, gdje se preudala za njegovog dajdžu. Navodno se i Nesad oženio nakon toga. Prema iskazima mještana i kolega sa njegovog posla važio je za mirnu, tihu i povučenu osobu koja nikada nije bila sklona incidentima. Kako saznaje Tuzlanski.ba, Djedović je prije nego što će se odlučiti na počinjenje ovog stravičnog čina o tome prethodno obavijestio svog dobrog prijatelja, kao i policiju. 

Podsjećanja radi, prije osam godina, u zaseoku Trstje u Lipnici, Tomislav Petrović je u svom krvavom pohodu ubio šest ljudi.

Novinar: Haris Ahbabović


6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.