6.10.2016. 15:57
12
Fahrina matematika, Bakirov Centar i Bajina kitnja od 100 eura: Ne može nam niko ništa!
U nedjelju su održani lokalni izbori u našoj zemlji, a apsolutni pobjednik izbora je SNSD Milorada Dodika.

Najveći gubitnik ovogodišnjih izbora je SDS, dok je SDA ponovo najjača stranka u FBiH, ali više ne na prostoru cijele zemlje, jer je pole position sada preuzela formula Milorada Dodika.

Koliko u Stranci demokratske akcije nisu bili svjesni svega onoga što su izgubili, predsjednik iste, Bakir Izetbegović, je bio svjestan šta je dobio na ovim izborima. A dobio je 10 općina više, pardon Općinu Centar Sarajevo.

Da li je Općina Centar bitnija od Srebrenice gdje prijeti da po prvi put nakon okončanja rata i počinjenog genocida u ovom gradu ovo mjesto vodi Srbin, i to čovjek koji otvoreno podržava radikale i ratne zločince? Šefa najjače partije u BiH, pardon u FBiH jer to SDA nakon ovih izbora više nije barem što se tiče države, su uvrijedila pitanja oko Srebrenice, posebno ona koja u svom sadržaju kažu da je upravo SDA jedan od krivaca Durakovićevog poraza na istoku zemlje.

Druga najjača stranka u FBiH je SDP, iako Fahrudin Radončić uporno tvrdi da je to njegov SBB. Matematika je egzaktna i ne laže, brojke ne lažu. SDP je osvojio najviše načelničkih mandata u FBiH nakon SDA.

Ipak, nisu tako dobro prošli kao na izborima od prije četiri godine, ali se Nermin Nikšić potrudio da svima objasni kako je ovo sjajan rezultata nakon fijaska od prije dvije godine na Općim izborima. Iako Nikšić, ali i Centralna izborna komisija, rekoše kako je po brojkama SDP drugi, Fahrudin Radončić ima neku svoju personalnu statistiku koja kaže da je njegova stranka druga.

Veliku pobjedu na ovim lokalnim izborima je, kao što smo već istakli, odnio Dodikov SNSD, koji je do koljena potukao SDS u Republici Srpskoj, ali je SNSD osvojio i najviše načelničkih mandata na prostoru cijele zemlje, čak više i od SDA. Tako je Milorad Dodik, na ivici suza, proglasio veličanstvenu pobjedu SNSD-a. Možda je predsjednik manjeg bh. entiteta odmah požurio da lijepe vijesti prenese svom samoprozvanom drugaru Aleksandru Vučiću, ili njegovom samoprozvanom drugaru Vladimiru Putinu.

A sa druge strane tuga u taboru SDS-a. Najveći poraz od rata pa na ovamo. Čak je i Mladen Bosić, koji se lijepo upecao u mrežu zvanu Dodikov referendum, indirektno najavio ostavku na mjestu šefa SDS-a.

U SDS-u, ali i ostalim strankama koje se vode kao Dodikovi protivnici, kasno shvatili o čemu se radi. Ne može nam niko ništa, zapjeva Milorad Dodik nakon pobjede. A zaista mu ne može niko ništa, barem tako kažu brojke.

Novinar: Haris Ahbabović


12
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.