20.10.2016. 17:45
10
Dva dana i dvije noći, u istom terminu, smo se vozili ulicama Sarajeva: MUP KS se "satra" kako bi ulovio divlje vozače
Nakon maratonske sjednice Skupštine KS odlučeno je ono što građani Sarajeva znaju već duži niz godina - da sigurnosna situacija u gradu nije zadovoljavajuća.

Tako su se na istoj, nakon velikog pritiska javnosti, pojavili svi oni koji su odgovorni za očajno stanje sigurnosti u glavnom gradu BiH, iako su im sjednice Skupštine KS do jučer bile nepoznato dešavanje.

MUP-u KS, je na spomenutoj sjednici, sugerisano da pojača kontrolu tzv. "noćnih trkača", koji predstavljaju pravu opasnost za građane na glavnim gradskim saobraćajnicama.

A da li je policija KS počela sa realizacijom ovog naređenja, upratili smo u prethodne dvije noći i dva dana. U videu koji slijedi možete i sami procijeniti koliko MUP KS kontroliše kamikaze za volanom na ulicama Sarajeva i divlje trkače. 

Provozali smo se gradom u 23:00 sata dva dana zaredom, a slično smo učinili i u popodnevnom terminu od 15:00 sati. Što se tiče noći, policija ne postoji na ulicama. Tokom dana samo jedna patrola ili bolje rečeno pokušaj od patrole. Nismo uspjeli snimiti nijednog "divljeg vozača" tokom prethodna dva dana. Uostalom, procijenite i sami o čemu se radi.

Novinar: Haris Ahbabović
Kamera: Haris Ahbabović, Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović
Korišten dodatni video materijal: Anadolu Agency

10
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.