4.11.2016. 15:03
2
Djevojka koja je napadnuta na Skenderiji za Source.ba: Jedan od Arapa je počeo da me vuče za jaknu, ustao je i vozač trolejbusa da mi pomogne
FOTO: Dnevni Avaz
Nakon što su dvojica državljana Kuvajta prije dva dana oko 13:00 sati na trolejbuskom stajalištu Skenderija napali Medinu Fatić i njenu drugaricu Jasminu Filipović, studentice Fakulteta zdravstvenih studija su se obratile Tužilaštvu KS kako bi se pokrenuo krivični postupak protiv dvojice Arapa.

Prvobitna informacija iz MUP-a KS je glasila da se radilo o nesporazumu, te da su Arapi navodno optužili dvije studentice da su im ukrali mobitel. Nakon što je utvrđeno da se uopće ne radi o tome, MUP KS je napisao novčane kazne dvojici državljana Kuvajta.

Danas je za Source.ba portal govorila jedna od napadnutih djevojaka. Medina Fatić je za naš portal ispričala šta se dogodilo na Skenderiji.

"U našoj blizini u tramvaju su bila dvojica momaka koji su nas čudno gledali. Ja sam rukom uzela rukohvat, a jedan od njih se naslonio na moju ruku, te sam nakon toga pomakla svoju ruku. Kada smo izlazili iz tramvaja on je mojoj prijateljici stao na put kako bi joj nešto rekao, ali se sve na tome završilo. Pitala sam je potom šta se dogodilo, a ona mi je rekla kako oni nisu čista posla i kako su joj stali na put, pa ih je samo zaobišla".


"Stigli smo na trolejbusku stanicu gdje smo čekali trolejbus 25 minuta. Pred sami dolazak trolejbusa nam dolaze ta dvojica momaka kako bi uspostavili s nama komunikaciju na engleskom jeziku. Nismo željeli da pričamo sa njima i rekle smo im samo da ne želimo s njima da razgovaramo. Ignorisali smo ih na kulturan način", kaže za Source.ba portal Medina Fatić.


Foto: Dnevni Avaz

Ubrzo nakon toga su uslijedili problemi za ove dvije studentice, konkretno Medinu Fatić, jer se dogodilo ono što niko od njih nije mogao da očekuje.

"Ja sam ušla na prva vrata i stigla sam do vozačevog mjesta, a onda mi je jedan od njih prišao i počeo je naglo da me vuče za jaknu. Potom mi je poderao jaknu i vukao me za desni ručni zglob. Ljudi koji su se nalazili u blizini mene su vikali 'Ne dajte djevojku da je izvuče van'. Ustao je i vozač trolejbusa kako bi spriječio sve. Putnici su pozvali policiju, a kada je stigla policija i mi smo iz trolejbusa izašle van, jer smo shvatile da naša bezbjednost sada više ne može biti ugrožena. Dali smo izjavu, a potom su stigla dvojica momaka koji su nam željeli pomoći jer su vidjeli šta se dogodilo, pa su željeli da budu svjedoci", rekla je Medina za naš portal.

Našu sagovornicu smo upitali šta su im nakon toga rekli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. 

"Arapi su priznali u MUP-u da su nas napali fizički. Ja sam zahtjevala da mi se pruži ljekarska pomoć na KCUS-u. Pošto su nas optužili za taj telefon, ja sam im rekla da slobodno pogledaju naše torbe. MUP nam je rekao da se sve okarakterisalo kao narušavanje javnog reda i mira, pa su oni u policiji uplatili tu kaznu. Iz policije su mi rekli da je to najkraći put rješavanja situacije, s obzirom da su oni strani državljani". 

"Otišla sam kod zamjenice glavne tužiteljice, Aide Topalović, i razgovarala s njom, pa mi je rečeno da ovaj slučaj ima elemenata krivičnog djela, pa sam u MUP-u podnijela tužbu protiv nasilnika koji su nas napali. Sada se cijeli slučaj proširio dalje. Zamislite šta bi nama uradili u Kuvajtu da smo mi nekoga tako napali", rekla je danas za Source.ba portal Medina Fatić, jedna od napadnutih studentica.

Novinar: Haris Ahbabović


2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.