8.11.2016. 12:17
1
Ulice Sarajeva zatrpane smećem, a plata direktora Rada preko 3.000 KM: Nismo mi ti koji smo blokirali ulaze, smrad je bio prisutan i ranije
Glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo, je trenutno zatrpan smećem, pošto KJKP Rad nije odvukao smeće od prethodnog dana zbog blokade ulaza na deponiju Smiljeveći.

Podsjećanja radi, zbog užasnog smrada koji se već duže vremena širi pojedinim sarajevskim naseljima, građani Sarajeva su odlučili da blokiraju ulaz na deponiju kako bi se riješio problem smrada i odlaganja smeća.

Na ulicama Sarajeva se trenutno nalazi oko 400 tona smeća, a ukoliko se problem danas ne riješi, količine smeća bi se sutra mogle udvostručiti.

Premijer KS, Elmedin Konaković, danas je također najavio da se nada da će uspjeti postići dogovor sa građanima Sarajeva koji su blokirali ulaz na deponiju.

Danas smo pokušali dobiti komentar direktora Rada, Selima Babića, koji je inače javnosti poznat po listi najplaćenijih direktora javnih preduzeća u KS. 

Babić, podsjećanja radi, prema spomenutoj listi ima mjesečnu platu preko 3.000 KM. Iz njegovog ureda nam je rečeno da do kraja dana neće biti u kancelariji s obzirom na brojne sastanke koji se održavaju zbog novonastale situacije.