14.11.2016. 14:58
3
Duško Bajević iz Grčke za Source.ba: Cijela grčka javnost i novi ministar sporta su danas osudili transparent koji se nalazio iza Begovićevog gola
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je remizirala sa Grčkom (1:1) u sklopu kvalifikacija za SP u Rusiji koje će biti odigrano za nešto manje od dvije godine.

Naša reprezentacija je povela autogolom Karnezisa, nakon fantastičnog slobodnog udarca kojeg je izveo Miralem Pjanić. Nakon toga smo propustili veliki broj prilika, a prednjačili su Edin Džeko i Miralem Pjanić. Ipak, u petoj minuti sudijske nadoknade Grci su preko Tzavellasa izborili bod

Za Source.ba portal danas je govorio proslavljeni fudbaler Veleža i AEK-a, te bivši trener brojnih grčkih klubova, Dušan Bajević.

"Bili smo bolji od grčke reprezentacije, bolje smo otvorili samu utakmicu. Imali smo mnogo prilika, a ono na kraju se moralo dogoditi. Primiš gol onda kada ga najmanje očekuješ, u posljednjim trenucima. To je nepisano fudbalsko pravilo, da kada ne iskoristiš svoje prilike, onda budeš kažnjen. Imali smo veoma mnogo situacija da postignemo drugi gol. Falio nam je taj zadnji pas i ta realizacija. Da smo to imali, moglo bi da bude onako kako nama odgovara", kaže za Source.ba portal princ sa Neretve.

Mediji u Grčkoj su svjesni da je naša reprezentacija bila mnogo bolja, te da je bod iz te utakmice za Grčku ogroman.

"Grci su bili svjesni našeg kvaliteta i igrača kao što su Miralem Pjanić ili Edin Džeko. Kada pogledamo sada nakon utakmice, ovaj rezultat više odgovaranja njima, nego nama, uprkos dešavanjima na terenu", ističe Bajević.

Nemile scene obilježile su i ovaj okršaj na Karaiskakisu. Nekoliko bh. navijača je pretučeno pred samu utakmicu, a na tribinama se pojavio skandalozan transparent "Nož, žica, Srebrenica".

"Neki momenti koji su se dogodili nemaju veze sa fudbalom. Cijela grčka javnost i novi ministar sporta koji je nedavno došao na tu funkciju su danas osudili transparent koji se nalazio iza Begovićevog gola. To što se dogodilo nema nikakve veze sa fudbalom i sa igračima Grčke", poručuje Duško Bajević.

Belgija suvereno vodi u ovoj grupi sa 12 poena, dok je Grčka druga sa deset bodova. Naš tim je na trećem mjestu sa sedam bodova. Obje ove reprezentacije ćemo dočekati naredne godine na Bilinom polju.

"Uvijek sam smatrao da do kraja kvalifikacija imamo šanse. Ne treba još govoriti da je sve gotovo. Reprezentacija je reprezentacija, još je utakmica pred nama", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal Dušan Bajević.

Dušan Bajević je rođen prije 67 godina u Mostaru. U karijeri je igrao za Velež i AEK. Kao trener je vodio Velež, AEK, Olympiacos, PAOK, Crvenu zvezdu, Aris, Omoniju i Atromitos.

Podsjećanja radi, revanš meč protiv Grčke će se odigrati 9. juna u Zenici na stadionu Bilino polje. Prije toga, krajem marta ćemo igrati protiv Gibraltara također u Zenici.

Novinar: Haris Ahbabović


3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.