7.2.2017. 14:59
3
"Rekao sam Sevdetu da smiri one koji su došli s njim da ne bi došlo do incidenta. Kod Hamdije se otprilike radi o paranoji"
Za Source.ba portal danas je govorio zastupnik SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine, Sadik Ahmetović.

U prvom dijelu intervju sa Ahmetovićem smo razgovarali o sukobu i tuči koji su se prije nekoliko dana dogodili na sjednici Povjereništva SDA u Srebrenici. Pojedini akteri tuče upravo Ahmetovića prozivaju kao najodgovorniju osobu za taj sukob.

Također je bilo govora o trenutnoj situaciji u kojoj se nalaze Bošnjaci u Srebrenici, kao i tome zbog čega se politički skup/sastanak organizovao u prostorijama Medžlisa IZ u Srebrenici.

Bilo je govora o ljudima koji često Sadika Ahmetovića "prozivaju" po medijima, kao i onima koji su najavili tužbu protiv njega.

Sadik Ahmetović je rođen 1969. godine u Podgaju kod Srebrenice. Na Općim izborima 2006. godine izabran je, preko kompenzacijskog mandata, za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Krajem novembra 2009. godine postaje ministrom sigurnosti BiH, i na tom mjestu ostaje do 2012. godine. Na izborima 2014. kandidirao se za mjesto u Parlamentarnoj skupštini BiH. Nije osvojio dovoljno glasova, ali je ipak dobio kompenzacijski mandat.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Haris Ahbabović

 
3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.