5.3.2017. 16:20
1
"Marko je bio u zaista lošem stanju u svlačionici. Mislili smo da je slomio rebro, ali mu je odstranjen bubreg"
Fudbaler NK Vitez, Marko Jevtić, okončao je jučer svoju fudbalsku karijeru nakon teške povrede koju je zadobio na utakmici protiv zeničkog Čelika.

Naime, Jevtić je nakon komplikovane operacije i svih napora doktora ipak ostao bez jednog bubrega, tako da je njegova profesionalna fudbalska karijera samim tim okončana.

"Nakon teške povrede na jučerašnjoj utakmici protiv NK Čelik, Marko je prevezen u zeničku bolnicu gdje je jutros u 03:00 sata i operisan, ali doktori uz sav napor, nažalost, nisu uspjeli spasiti njegov bubreg. Nakon operativnog zahvata, Marko se nalazi na Odjelu intenzivne njege zeničke bolnice, ali jasno je kako je njegova fudbalska karijera završena. U ovom trenutku ne možemo pronaći prave riječi, šokirani smo i ražalošćeni. Cijela ekipa, stručni štab i uprava je uz Marka i suosjećamo se s njim i njegovom porodicom. Nadamo se Markovom skorom i što bržem oporavku", stoji u saopćenju NK Vitez.

Danas je za Source.ba portal o Jevtićevoj teškoj povredi govorio njegov saigrač iz Viteza, Zoran Kokot. U nastavku možete poslušati šta je nekadašnji član Slavije, Olimpica i Željezničara poručio za naš portal.

Podsjećanja radi, Marko Jevtić je rođen 1982. godine u Loznici u Srbiji. Do sada je igrao za Slobodu iz Užica, Žepče, Rudar Prijedor, Radnik iz Bijeljine i banjalučki Borac. U Premijer ligi BiH je odigrao gotovo 200 utakmica.

Novinar: Haris Ahbabović

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.