22.3.2017. 13:56
5
Jusuf Nurkić gradi dvoranu u Sarajevu: Očekujem Nurkića u petom ili šestom mjesecu, on će sve sam finansirati
Bh. reprezentativac i član Portland TrailBlazersa, Jusuf Nurkić, gradit će sportsku dvoranu na Koševskom Brdu u Sarajevu.

Ovu informaciju za Source.ba portal danas je potvrdio Nihad Imamović, poznati sarajevski privrednik i zastupnik Jusufa Nurkića u BiH. Dvorana će biti izgrađena na uglu ulica Antuna Hangija i Marija Mikulića.

Gradi se dvorana i formira se škola košarke

Tako su danas Nihad Imamović i načelnik Općine Centar Sarajevo, Nedžad Ajnadžić, posjetili lokaciju, a Ajnadžić je uručio pismeni odgovor Općine Centar Imamoviću, koji je zadužen da zastupa Nurkića.

"Jusuf Nurkić gradi sportsku dvoranu na Koševskom Brdu, a uz to će formirati i školu košarke. Uz dvoranu bi bile napravljene i neke dodatne prostorije/sobe gdje bi mladi momci mogli da rade ili da stanuju. Njegova namjera je da napravi školu košarke ovdje u Sarajevu", rekao je danas Nihad Imamović za Source.ba portal.

Sve će finansirati popularni Nurk

Općina Centar je izrazila podršku namjeri Jusufa Nurkića, te su istakli da će podržati bh. košarkaša u tome.

"Sve će finansirati Jusuf Nurkić. Detaljnije, Općina Centar je ponudila dvije varijante, ako hoće da on kupi zemljište i da gradi samostalno, ili da idu na privatno-društveno partnerstvo gdje bi se Općina Centar pobrinula za zemljište, a Jusuf Nurkić bi izgradio dvoranu", rekao je Imamović.


Parcela na kojoj će se graditi dvorana

Još uvijek se, s obzirom da nije gotova papirologija, ne zna kada će početi izgradnja dvorane na Koševskom Brdu.

"Tek je stiglo rješenje za lokaciju. Očekujem Nurkića u petom ili šestom mjesecu da dođe u Sarajevo da se dogovorimo oko detalja", poručio je za naš portal Nihad Imamović.

Inače, Jusuf Nurkić je već ranije izrazio želju da napravi dvoranu u Sarajevu, a Općina Centar mu je ponudila pet lokacija, od kojih je najbolja bila ona na Koševskom Brdu. Regulacionim planom "Koševsko Brdo" stvoreni su planski preduvjeti da je na ovoj parceli, čiji je nosilac prava Općina Centar, površine 1.492 kvadratnih metara, moguće graditi objekat u funkciji sporta i rekreacije površine od 2.650 kvadratnih metara sa minimalno 40 parking mjesta.

Jusuf Nurkić je košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine koji trenutno nastupa za Portland TrailBlazerse u koje je došao nakon boravka u Denver Nauggetsima. U Portlandu trenutno pruža sjajne partije.

Novinar: Haris Ahbabović


5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.