26.4.2017. 9:42
1
SDA El Clasico!
Iza nas je jedan od najboljih SDA El Clasica u posljednjih nekoliko godina. U El Clasicu Stranke demokratske akcije vidjeli smo mnogo dobrog, ali i oštrog fudbala, podijeljeno je nekoliko žutih kartona, trener i predsjednik Real Madrida su pred medijima morali da brane svoje igrače i uposlenike u klubu, dok je na utakmici viđen i jedan crveni karton.

Svi likovi u ovoj priči su nestvarni i izmišljeni, ukoliko se neko slučajno pronađe u njima, očito je do njegove percepcije, ali i shvaćanja ironičnosti rečenice koju je upravo sada pročitao.

Zinedine Zidane, inače trener Real Madrida, jučer se pravdao medijima kako mu se predsjednik kraljevskog kluba, Florentino Perez, ne miješa u posao i kako ne dovodi igrače na svoju ruku. Zidane je uvjeravao sve medije na Pirinejima da je on najveći i jedini šef u Real Madridu, te da Perez nije taj koji mu određuje šta će raditi, te da nije Florentino taj koji određuje ekipu koja će igrati na narednom duelu protiv La Corune, nego je to upravo on, trener kraljevskog kluba. Mediji iz Katalonije, ali i poneki iz Kastilje, tvrde kako je alfa i omega u svlačionici Real Madrida upravo Florentino Perez.

Osim toga, Zidane se pravdao medijima da je samo posudio svoj službeni automobil predsjedniku Perezu, te da ga Perez nije primorao da mu posudi službeni automobil. Čak šta više, Zidane je istakao kako je tim potezom zaštitio dignitet Florentina Pereza, inače dugogodišnjeg predsjednika Real Madrida, te ga je na taj način spasio od zlonamjernih fotografa medija koji su uglavnom nastrojeni katalonskoj Barceloni. Zidane je rekao kako je do sada primio veliki broj ozbiljnih prijetnji nakon prošlog El Clasica, ali je isto tako dodao da Fudbalski savez Španije ništa nije uradio po tom pitanju, te da Francuz više nema povjerenja u tu instituciju. 

Sa druge strane, jedan od prijatelja Zidanea se zbog navodnih kriminalnih radnji i primanja mita nalazi iza rešetaka i trenutno se očekuje podizanje optužnice protiv istog i suđenje. Katalonski mediji navode kako do suđenja vjerovatno nikada neće doći, dok Marca, koja je inače privržena Real Madridu, tvrdi kako je hapšenje Zidaneovog prijatelja jedna obična farsa, te da se radi o visoko moralnoj osobi koja uopće nije kriva za to za šta se optužuje. Zidane o svemu tome još uvijek nema komentara.

Popularni Zizou je dodao kako je dobijao razne prijetnje uglavnom od ljudi koji žive na tlu Katalonije, ali i iz nekih drugih španskih pokrajina kao što su Galisija, Baskija, Andaluzija i sl. Dodao je kako nema namjeru da se ne brine za svog šefa, Florentina Pereza, te da mu je dužnost da ga štiti, pa makar to značilo da će mu svaki dan morati posuđivati svoj službeni automobil. Uprkos tome da je Zidane izjavio kako je i Perez dobijao prijetnje od Katalonaca i ostalih, Florentino je po izlasku iz Zidaneove Škode izgledao potpuno nasmijano, što je jasan znak da je sve uredu i da nikada niko od maločas spomenutih nije dobio nijednu najmanju prijetnju. 

Zidaneu je replicirao i ministar sigurnosti Španije koji je rekao da situacija nikada nije bila ozbiljna, te da Pereza na putu do Katalonije nisu čuvali policajci. Sa druge strane, pobuna je i u timu Real Madrida. Gareth Bale tvrdi da i on ima pravo na službenu pratnju, vožnju službenim automobilima i na čuvanje od strane policije, pa pita Zidanea ko je to čuvao njega (Balea) i njegovu porodicu kada je išao u Cardiff. 

Buran je bio posljednji El Clasico. Viđeno je dobrog fudbala, ali je više viđeno oštre igre, nekorektnih prekršaja i grubih startova. Nekoliko fudbalera Real Madrida su dobili žute kartone, a Sergio Ramos je dobio crveni karton. Osim toga, Ramos u posljednje vrijeme uopće nije bio u dobrim odnosima sa Zidaneom, a čak se mjesecima ranije spominjao njegov transfer u neki od drugih klubova. Zidane je nakon Clasica rekao kako ga je Ramos potpuno razočarao, te da je on završio svoju karijeru na stadionu Santiago Bernabeu. 

Osim toga, Zidane je nešto ranije Ramosa optužio da je licemjeran i da navijačima nije objasnio kako mu je upravo on (Zidane) pomogao da dobije besplatan stan, te da zaradi ogromne novce u Madridu, te da se tada nije protivio Zidaneovim odlukama. Zizou je dodao kako je Real Madrid Ramosu dao sve, a Španac im sada tako sve vraća. Ramos je nakon crvenog kartona i novog sukoba sa Zidaneom izjavio kako je odavno odbacio Zidaneovu taktiku i kako više nema namjeru da bude u Madridu. Kako piše Marca, Jorgandžije sa Vicente Calderona su naozbiljniji kandidati da dovedu Ramosa u svoje redove, što bi bilo drugo veliko pojačanje za ovaj klub nakon novog stadiona na kojem će Atletico igrati svoje utakmice od naredne sezone.

"Oni su mene isključili zbog navodnog prekršaja nad Messijem, ali me u Realu ne vole jer ne želim povećanje cijena karata navijačima, a ja sam svakako davno odbacio Zidaneovu politiku zbog nenavijačkog djelovanja, koje trenutno malo više šta ima sa onom idejom koju su vodili Carlo Ancelotti ili Vicente del Bosque", rekao je Sergio Ramos nakon El Clasica.

Crveni karton na Clasicu je, zbog dva žuta kartona, vjerovatno trebao dobiti i Casemiro. Međutim, nikome do sada nije jasno zbog čega je glavni sudija propustio priliku da kazni Casemira (koji je morao biti isključen i u utakmici Lige prvaka protiv Bayerna). Zidane je posebno bio ljut i na njega nakon derbija, pa je Casemiro najavio svoj odlazak iz Madrida jer, kako i sam kaže, ne želi više da bude dio tima kojeg vodi Zinedine Zidane. Casemiro je dodao kako je za njegove usluge zainteresovano nekoliko klubova, dok je katalonski list "Sport" napisao kako su za njegove usluge zainteresovani Sporting Gijon, Granada i Las Palmas.

Žute kartone na El Clasicu su dobili Gareth Bale, koji je kasnije zbog povrede morao napustiti travnjak, kao i Cristiano Ronaldo o kojem se također sve više priča u posljednje vrijeme. Navodno Portugalac nije zadovoljan načinom na koji ga Zidane tretira u ekipi, jer ga je Zizou uglavnom sada koristio u veznom redu. Ronaldo isključivo želi da bude napadač, a njegov menadžer, Jorge Mendes, indirektno je najavio potencijalni odlazak Ronalda na ljeto, a za njegove usluge su zainteresovani najbolji klubovi na Planeti. Katalonski mediji čak navode kako bi CR karijeru mogao da nastavi u dresu mrske Barcelone.

Zinedine Zidane je nakon utakmice izjavio kako su Casemiro, Bale i Ronaldo dobili žute kartone, te je naveo da bi eventualni drugi žuti karton za bilo koga od njih bila prava katastrofa samo po njih, ali ne i klub za koji nastupaju. U Madridu se šuška, barem tako pišu oni katalonski mediji, da su Bale, Casemiro i Ronaldo već spremni na odlazak iz Madrida, te da su neki od njih pokupili svoje stvari i tako označili početak kraja njihove karijere na Bernabeu stadionu.

"Svi su oni radili protivno interesima, ugledu i odlukama rukovodstva Real Madrida. Zaključili smo da je Sergio Ramos prešao crvenu liniju. Uostalom, on sam već govori da nije član kluba i da će potpisati za drugi klub. Po tome se razlikuje od ostalih. Ako ostala trojica (Casemiro, Ronaldo i Bale) ne budu uz svoj klub, svoje šefove i navijače zna se šta bi značio drugi žuti karton. Neka se bave fudbalom, a ne politikanstvom", rekao je nakon El Clasica Zinedine Zidane.

Novinar: Haris Ahbabović


1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.