27.4.2017. 11:59
1
"Ja sam dijete Grbavice, na Željinom stadionu sam prvi put šutnuo ka košu. Vidio sam Nikolin status, on je sad tu gdje jeste"
Za Source.ba portal jučer je govorio proslavljeni bh. košarkaš i nekadašnji kapiten reprezentacije BiH, Samir Avdić.

Tokom ovog intervjua sa Avdićem smo razgovarali o projektu "Jesi li za basket" koji je aktuelan ovih dana u Sarajevu.

Cilj projekta je prikupljanje novčanih sredstava za obnovu košarkaških igrališta po sarajevskim naseljima, kako bi se basket vratio na ulice i u mahale.

Sva velika košarkaška imena nastala su upravo na običnim terenima za basket. Sjetite se samo dokumentarca "Once Brothers" kada se Vlade Divac vrati u svoje rodno Prijepolje na mjesto gdje je sve počelo, na skromni teren za basket. Prije nekoliko mjeseci na društvenim mrežama se pojavila fotografija Facebook statusa Nikole Jokića, sadašnjeg košarkaša Denver Nuggetsa, u kojem je Nikola napisao da li je neko zainteresovan za basket. Par godina kasnije, Jokić je najbolji igrač svog tima i jedan je od najplaćenijih košarkaša na Balkanu.

8. maja u hotelu Holiday će biti upriličena donatorska večera i aukcija, a već naredni dan će biti odigrana revijalna košarkaška utakmica u Skenderiji. 

Ovom prilikom i Source.ba portal apelira i poziva sve ljubitelje sporta i košarke u ovom gradu i zemlji da se odazovu ovoj akciji kako bi svi skupa podržali ovaj korisni projekat i kako bi vratili košarku na ulice Sarajeva i sarajevske mahale.

Samir Avdić je rođen 1967. godine. Bio je kapiten košarkaške selekcije BiH, a u svojoj klupskoj karijeri je igrao za sarajevsku Bosnu, Malagu, Baloncesto, Ankaru, Tofas i Tuborg Izmir.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Haris Ahbabović

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.