9.5.2017. 11:56
0
"Govorilo se i bila je istina da je Arkan bio vođa navijača Crvene zvezde. Mi nismo imali kontakta s tim čovjekom"
Za Source.ba portal je govorio nekadašnji fudbaler Željezničara, Crvene zvezde i bivši reprezentativac Jugoslavije, Refik Šabanadžović.

Bilo je govora o tituli prvaka Evrope koju je Šabanadžović osvojio sa Crvenom zvezdom, kada je beogradski tim u finalu Kupa šampiona 1991. godine pobijedio Marseille.

Bilo je govora o fudbalu i životu u Sarajevu i Beogradu, odnosu sa Manijacima i Delijama, ali i odnosu fudbalera Zvezde sa Željkom Ražnjatovićem Arkanom.

Sa Refikom smo razgovarali o novcu u vrijeme kada je on igrao fudbal, a na kraju je bilo govora o današnjem fudbalu i BHT Premijer ligi.

Refik Šabanadžović je rođen prije 51 godinu u Tuzima kod Podgorice. U karijeri je nastupao za Dečić, Željezničar, Crvenu zvezdu, AEK, Olympiacos i Kanzas City. Za selekciju Jugoslavije je igrao na Mundijalu u Italiji kada je u četvrtfinalu SP čuvajući Diega Maradonu neopravdano zaradio crveni karton.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.