10.6.2017. 15:32
5
Životna priča Mustafe koji samo želi da spasi svoju Zehru: Prodaje sokove i džemove, ko nema da plati - halal mu je!
Život ne mazi ljude, a jedan od takvih ljudi je Mustafa Alajmović, čovjek iz Breze, koji se bori sa opakom bolešću svoje supruge Zehre.

Kako bi prehranio svoju porodicu i kako bi skupio novac koji je potreban za liječenje njegove Zehre, Mustafa danonoćno pravi i prodaje domaće sokove. Danas smo ga "ulovili" ispred Fahdove džamije u Sarajevu, a on je s nama podijelio svoju životnu priču.

A upravo je to slogan po kojem je Mustafa postao prepoznatljiv. Mnogi u početku nisu znali za njegovu tešku životnu priču, a onda su u razgovoru s njim saznali o čemu se radi. Uprkos što mu je svaka marka potrebna za liječenje supruge, Mustafa mnogo toga i podijeli.

Ono što je posebno zanimljivo kod ovog skromnog čovjeka je to što je on, uprkos svim nedaćama, i dalje nasmijan i zadovoljan. Mustafu možete pronaći na Facebooku, ili petkom ispred Fahdove džamije, te nedjeljom na autopijaci u Sarajevu.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Emir Preljević

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.