17.7.2017. 16:44
3
"Kako da zamjerim onima koji mog Marina nazivaju Bosancem. Čast mi je kada ljudi Marina i mene nazovu Bosancem"
Marin Čilić, hrvatski teniser bh. korijera, jučer je sa 3:0 u setovima izgubio finale Wimbledona od velikog Rogera Federera.

Federeru je to bilo čak 12. po redu finale Wimbledona, od kojih je osam osvojio, dok je Marinu bilo prvo finale najpoznatijeg i najjačeg teniskog turnira na Planeti. Podsjećanja radi, Čilić u svojoj sehari ima već jedan osvojen Grand Slam i to onaj koji donosi najviše novca, US Open.

Za Source.ba portal danas je govorio Zdenko Čilić, otac Marina Čilića. Podsjećanja radi, Marin je kod rezultata 3:0 za Rogera u drugom setu samo sjeo i počeo da plače, jer je shvatio da ga povreda sputava da napravi nešto više u finalu. Kasnije se ispostavilo da je imao ozbiljnih problema sa stopalom i žuljevima, pa nije mogao da pruži svoj maksimum.

Marin Čilić je rođen 1988. godine u Međugorju. Njegova profesionalna karijera je počela 2005. godine. Do sada je osvojio 17 ATP turnira, a kruna karijere bila je 2014. godine kada je osvojio posljednji Grand Slam sezone, US Open. Najbolji ranking karijere zabilježio je u novembru prošle godine kada je bio šesti igrač svijeta. Samo od tenisa je do sada zaradio preko 18 miliona dolara.

U nastavku poslušajte šta je za Source.ba portal poručio otac Marina Čilića, Zdenko Čilić, koji živi u Međugorju.

Novinar: Haris Ahbabović
Montaža: Emir Preljević
Video materijal: YouTube / Wimbledon

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.