20.10.2017. 16:55
7
Talijanski komentatori vrište od sreće nakon Džekinih golčina, a "balo balavi" mu na Facebooku opet napiše da je "kloc"
Iza nas su utakmice 3. kola grupne faze Lige evropskih šampiona i UEFA-ine Europa lige, a vrlo zapažene uloge u spomenutim takmičenjima su imali i bh. fudbaleri.

Edin Džeko ne prestaje da rešeta protivničke mreže

Ključnu ulogu tokom utakmica Lige šampiona imao je kapiten bh. fudbalske reprezentacije i najbolji golgeter Rome, Edin Džeko, koji je na Stamford Bridgeu protiv Chelseaja postigao dva vrlo lijepa gola.

Edinu je to bio treći gol u tri utakmice (prvi je postigao u gostima kod Qarabaga), te su ispred njega na listi strijelaca sada samo Harry Kane i Cristiano Ronaldo sa po pet, te Wissam Ben Yedder i Edinson Cavani sa po četiri postignuta gola iz tri utakmice.

Impozantnu statistiku Edin ima i kada su u pitanju utakmice u dresu rimske Vučice. Naime, naš najbolji strijelac svih vremena je u 100 zvaničnih nastupa za Romu postigao čak 59 golova. Kada su u pitanju evropska takmičenja, Džeko je u 20 nastupa za Romu postigao 13 golova. Kao što znate, najbolju sezonu u dresu Rome imao je prošle godine kada je u 51 nastupu za Rimljane postigao čak 39 golova.

Pljušte pohvale sa svih strana, a veoma je zadovoljan bio i Eusebio di Francesco, trener Rome, koji je oduševljen partijama našeg fudbalera.

"Džeko je rođen da daje golove. Često ga kritikuju, ali je protiv Chelseaja pravio razliku na terenu. Čak i kada smo gubili, vidio sam da tim radi ono što sam tražio od njih i da dobro igra", rekao je nakon utakmice u Londonu trener Rome.

Zanimljiva je bila i reakcija talijanskog komentatora koji je bukvalno vrištao nakon Edinovog prvog gola na Stamford Bridgeu. Uostalom, još jedan od dokaza koliko smo svi mi ponekad "pogana" (da se tako izrazim) nacija kada svog najboljeg igrača svih vremena nipodaštavamo kojekakvih jeftinim komentarima samo zbog jedne loše partije ili jednog promašaja.



"Bila je to odlična noć za nas. Bod u Londonu je dobar, ali mogli smo i da pobijedimo. Odigrali smo nevjerovatnu utakmicu. Šteta je što smo primili tri gola, ali Chelsea je pokazao svoju snagu i realizovao sve šanse koje je imao protiv nas"
, rekao je nakon utakmice Edin Džeko.

Edin Džeko je prije nekoliko dana dao intervju za čuveni britanski Guardian, u kojem je pričao o fudbalu, svojoj želji za pobjedom, djetinstvu u ratnom Sarajevu i svemu ostalom. Također, Edin je odgovorio brojnim kritičarima koji po društvenim mrežama vrlo često kritikuju našeg najboljeg igrača i najboljeg strijelca u historiji reprezentacije BiH.

"Ja ne trčim? Ne dajem najbolje od sebe? Ma dajte. To je šala. Mogu vam garantovati da niko na tribinama ili ispred TV-a ne želi više pobjedu od mene. U bilo kojem meču, ne marim za tim protiv kojeg igramo i za šta igramo, ja samo želim postići gol ili da moj tim postigne gol kako bismo pobijedili. U svakom svom meču dajem maksimum. Znam da će ljudi kritikovati kada odigrate lošu utakmicu, to je dio ovog posla i s tim sam OK. To nije problem, problem su uvrede. To me najviše boli. Ovo je vrijeme društvenih mreža kada svako ima pravo kazati šta misli bez obzira na to koliko je to nelogično ili glupo", rekao je Edin Džeko u intervjuu za britanski Guardian.

Ostali fudbaleri u Ligi prvaka

Kada su u pitanju naši ostali fudbaleri u evropskim takmičenjima, Jasmin Mešanović je u utorak odigrao svega par minuta u visokom porazu njegovog Maribora u Ligi prvaka protiv Liverpoola. Podsjećanja radi, Redsi su na Ljudskom vrtu slavili sa visokih 7:0.

Ibrahim Šehić je, u prvoj utakmici programa Lige šampiona u srijedu, donio bod svom Qarabagu u meču protiv Atletico Madrida. Šehić je briljirao na golu azerbejdžanskog prvaka i tako se ponovo nametnuo budućem selektoru BiH i "iskazao" kandidaturu za mjesto broj jedan kada je golman naše selekcije u pitanju.



Jozo Šimunović nije igrao u porazu svog Celtica na Alianz Areni od Bayerna rezultatom 3:0 zbog povrede. Iako su pojedini mediji pisali o tome kako njegova povreda nije ozbiljna i kako je neopravdano otkazao reprezentaciji BiH, ispostavilo se, ipak, da se radi o ozbiljnijoj povredi našeg novog reprezentativca.

Miralem Pjanić se vratio nakon povrede na fudbalske travnjake i odmah je zabio golčinu iz slobodnog udarca na utakmici Juventus - Sporting Lisabon. Podsjećanja radi, Pjanić je odigrao svih 90 minuta, a Stara dama je slavila pobjedu rezultatom 2:1.



Europa liga


Kada su u pitanju utakmice Europa lige, Marin Aničić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi svoje Astane protiv Maccabija iz Tel Aviva. Seada Kolašinca nije bilo u sastavu, kao i većine njegovih kolega, u okršaju Crvene zvezde i Arsenala na Marakani, u utakmici koju su Topnici dobili sa 1:0.

Deni Milošević je odigrao cijelu utakmicu u dresu Konyaspora u porazu od Salzburga (0:2), dok je Senad Lulić odigrao cijelu utakmicu u pobjedi Lazija u gostima kod Nice od 3:1. Vedad Ibišević je igrao nešto više od pola sata u porazu njegove Herthe na gostovanju kod Zoryje rezultatom 2:1.

Ognjen Vranješ je odigrao cijeli meč na San Siru u sudaru Milana i AEK-a. Utakmica je okončana podjelom bodova (0:0). Zoran Kvržić, nekadašnji reprezentativac BiH, je odigrao 10-ak minuta u pobjedi svoje Rijeke na gostovanju kod bečke Austrije (1:3), a uspio je u sudijskoj nadoknadi da postigne i gol.



Muhamed Bešić nije igrao u porazu svog Evertona na Goodisonu od Lyona rezultatom 2:1, dok je Ermin Bičakčić zbog povrede propustio pobjedu Hoffenheima protiv Istanbula rezultatom 3:1. Edin Višća je tu utakmicu odgledao sa klupe za rezerve.

Mateo Sušić, koji je nosio kapitensku traku, je odigrao cijeli meč u remiju svog Sherrifa protiv moskovske Lokomotive (1:1). Mirzad Mehanović je odigrao 77 minuta u remiju Zlina i Copenhagena, a njega je kasnije zamijenio još jedan bh. internacionalac, Adnan Džafić.

Mečevi 4. kola grupne faze Lige prvaka se igraju 31. oktobra i 1. novembra ove godine, dok se 2. novembra igraju mečevi Europa lige.

Pripremio: Haris Ahbabović


7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.