28.11.2017. 14:10
0
Selektor Dule Vujošević "naružio" prevodioca tokom sinoćnje press konferencije: Prevodi ono što pričam!
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Kindareni u Rouenu od selekcije Francuske sa visokih 84:65, u sklopu prve runde kvalifikacije za SP u košarci koje se 2019. godine igra u Kini.

Labeyrie je kod domaćina bio najbolji sa 13 poena, sedam skokova i dvije asistencije. Jackson je upisao 11 koševa uz osam skokova i tri asistencije, dok je 11 koševa upisao i Lacombe.

U našoj ekipi, najbolji je bio Nemanja Gordić sa 16 poena. Nemanja je tom učinku još dodao i tri skoka, te tri asistencije, ali je izgubio čak pet lopti. Milošević je dodao 15 koševa, dok je Stipanović upisao dva koša manje.

Nakon prve dvije utakmice naša reprezentacija je sada na omjeru 1-1, baš kao i selekcija Rusije koju smo prije par dana pobijedili u Skenderiji. Francuska je na omjeru 2-0, dok su Belgijanci na omjeru 0-2.

Kada su u pitanju naredne utakmice u ovim kvalifikacijama, 22. februara naredne godine BiH dočekuje Belgiju, dok Francuska dočekuje Ruse. Što se tiče rasporeda naših momaka, 25. februara igramo u gostima kod Rusije, 29. juna 2017. godine dočekujemo Francuze, a kvalifikacije završavamo 2. jula kada gostujemo kod Belgije. 

Podsjećanja radi, plasman u drugu rundu kvalifikacija će ostvariti tri prvoplasirane ekipe iz svake grupe. BiH će, u slučaju prolaza u drugi krug kvalifikacija, ići u grupu u kojoj bi se trebale naći selekcije Češke Republike, Finske, Bugarske ili Islanda. 

Kada su u pitanju ostale kvalifikacione grupe, treba spomenuti rezultate balkanskih reprezentacija. Aktuelni prvaci Starog kontinenta, Slovenci, su nakon dvije utakmice na omjeru 1-1, s obzirom da su u posljednjem meču pretrpili poraz od Španije. Crna Gora, koja se također nalazi u istoj grupi, je također na omjeru 1-1.

Kosovo, koje se nalazi u grupi C zajedno sa Litvanijom, Poljskom i Mađarskom, ima dva poraza iz dvije utakmice, dok je užasno loše ove kvalifikacije otvorila Hrvatska koja nakon prve dvije utakmice ima dva poraza (u gostima od Holandije i na domaćem parketu od Talijana).

Srbija je dobro ušla u ove kvalifikacije, pa nakon dva meča imaju omjer 2-0. Inače, Srbi se nalaze u grupi sa Njemačkom, Gruzijom i Austrijom. 

Selektor bh. košarkaške reprezentacije, Duško Vujošević, bio je vrlo nezadovoljan igrom svojih momaka protiv selekcije Francuske, pa je sinoć na press konferenciji za medije istakao sljedeće:

"U košarci može da se dobije i da se izgubi. Mi smo zasluženo izgubili. Čestitam Francuzima na toj zasluženoj pobjedi. Ovaj tim Francuske ima veoma dobar odnos kada su u pitanju angažovanost, borbenost i trčanje, te je to bolje nego što je to bilo ranije kada su bili u punom sastavu. Oni su, iako ovako oslabljeni, jači od našeg mladog tima. Mi smo pokazali dva lica, igrali smo mnogo bolje u prvom poluvremenu. Nisam generalno zadovoljan kako smo igrali. Primili smo dosta koševa u zadnjim sekundama napada. Kada se pogleda statistika, to i nije toliko loše, ali smo veći dio tih poena dali kada to više nije bilo važno. Moramo mnogo toga da naučimo iz ove utakmice", rekao je sinoć na press konferenciji Duško Vujošević.



Na press konferenciji se dogodila i jedna zanimljiva situacija kada je selektor Vujošević "naružio" prevodioca tokom press konferencije.

"Ovo je za njih najbolja škola košarke u Evropi", rekao je Vujošević, a onda nije bio zadovoljan prevodom koji je na engleskom jeziku glasio: "For them, this game was one of the best school of basketball in Europe", a onda je selektor prevodiocu rekao:

"Prevodi ono što pričam. Igranje u kvalifikacijama u ovom sistemu je za te mlade igrače najbolja škola koju mogu da prođu", rekao je selektor svom pomoćniku.

Medijima se tokom press konferencije obratio i Elmedin Kikanović, koji je, između ostalog, poručio:

"Nismo imali isti intenzitet na ovoj utakmici kao što je to bio slučaj na utakmici sa Rusima. Moramo analizirati ovu utakmicu i onda se pripremiti za predstojeće utakmice sa Belgijancima i Rusima koje dolaze u februaru", rekao je Elmedin Kikanović.

"Vrlo sam zadovoljan nakon večerašnje utakmice. Igrali smo dobru odbranu u obje ove utakmice koje smo dobili. Nismo bili sebični u napadu, mnogo naših igrača je imalo preko 10 poena, što je samo dokaz da igramo u dobrom raspoloženju", rekao je nakon utakmice iskusni Boris Diaw, kapiten ove generacije francuskih košarkaša.

Narednu utakmicu naša reprezentacija igra 22. februara 2017. godine kada ćemo ugostiti Belgiju. Par dana kasnije igramo u gostima protiv Rusije.

Novinar: Haris Ahbabović

Hoće li se BiH plasirati u narednu rundu kvalifikacija preko Francuske, Rusije i Belgije?
Da
Ne
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.