8.2.2018. 10:40
0
"Mnogi će se sada slikati sa mnom, a za par dana će omalovažavati ovaj moj uspjeh. Do sada me niko nije napao na ulici, mi smo van borilišta mirne, fine i kulturne osobe"
Za Source.ba portal danas je govorila mlada evropska šampionka u karateu, Mirnesa Bektaš.

Naime, Mirnesa Bektaš je osvojila naslov prvakinje Evrope u karateu u konkurenciji do 21 godine na EP koje se održalo u Rusiji prije nekoliko dana.

Ona je na EP za kadete, juniore i U-21 takmičare u ruskom Sočiju osvojila zlatnu medalju u kategoriji +68 kilograma.

Mirnesa Bektaš je u finalu savladala reprezentativku Izraela, Dinu Lončić, rođenu Sarajku, koja je sa porodicom 2015. godine odselila iz BiH. Na trećem mjestu je bila djevojka iz Austrije, ali porijeklom iz BiH, Lora Ziller, koja je rođena u Salzburgu, ali prema riječima njenog oca Gorana uvijek se smatrala i Sarajkom.

Sa Mirnesom smo razgovarali o njenom nastupu na EP, karateu, treniranju, životu, te planovima za budućnost.

U nastavku pogledajte cijeli intervju sa našom mladom evropskom prvakinjom u karateu, Mirnesom Bektaš.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Haris Ahbabović

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.