26.2.2018. 12:39
0
"Nisam siguran u te neke priče da Jusuf Nurkić neće da igra za BiH. Negdje postoji problem, ali se sve može riješiti razgovorom"
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je jučer u Permu od selekcije Rusije rezultatom 70:53.

Ovo je drugi poraz kojeg je naš nacionalni tim pretrpio u kvalifikacijama za SP, pa je sada naša reprezentacija, nakon četiri odigrane utakmice, na omjeru 2/2. Do kraja kvalifikacija imamo odigrati domaću utakmicu protiv Francuske, te gostujuću utakmicu protiv Belgije, koju smo prije nekoliko dana pobijedili u Skenderiji.

U Permu je sve dobro funkcionisalo u prve dvije četvrtine, ali su kola krenula nizbrdo u trećoj dionici, što i nije neko svjetsko čudo kada je u pitanju bh. košarkaški nacionalni tim (oduvijek nam je problem bila ta treća četvrtina). Treću dionicu Rusi su dobili sa 21:6 (postigli smo svega dva poena iz igre), pa je već tada bilo jasno da ćemo doživjeti poraz od Rusije.

Ono što je dobro u cijeloj priči je to da i dalje sve imamo u svojim rukama, a posebno nas može radovati i rasplet u grupi F sa kojom se križamo u drugom krugu kvalifikacija, a u kojoj se nalaze Češka, Island, Finska i Bugarska.

Trenutno stanje u toj grupi je sljedeće: Češka Republika je vodeća sa sedam poena, po šest imaju Island i Finska, dok Bugari imaju pet bodova. U slučaju eventualne pobjede protiv Francuza na domaćem parketu, otvaraju nam se ozbiljne šanse da se plasiramo na SP u Kini 2019. godine, s obzirom da ćemo u drugi krug ući sa više bodova.

Čak i u slučaju poraza od Francuza, te prolaska dalje (pretpostavljamo preko Belgije), imamo izgledne šanse u drugom krugu kvalifikacija da se nađemo među vodeće tri selekcije u grupi, što garantuje direktan plasman na Mundobasket. 

Svakako bi morali ponovo razgovarati sa Jusufom Nurkićem, igračem Portlanda, koji bi nam bio itekako neophodan u tom drugom krugu kvalifikacija, a možda bi se mogli nadati da će se do tada oporaviti i naš kapiten, Mirza Teletović, koji ima ozbiljnih zdravstvenih problema u posljednje vrijeme, koji su ga udaljili sa NBA parketa.

Za Source.ba portal danas je govorio nekadašnji reprezentativac BiH, Emir Halimić, koji je prokomentarisao igre našeg nacionalnog tima u ovim kvalifikacijama.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.