1.3.2018. 15:47
3
Mangup iz Sarajeva koji se "derao" na Saddama Husseina: Vidim Saddama kako baca bombe i ubija ribu. Oko njega tjelohranitelji, a ja sam povikao: 'Šta to radite?!'
Za Source.ba portal je govorio Momir Momo Knežević, 70-godišnji Sarajlija koji je većinu svog životnog vijeka proveo u brojnim zemljama širom Planete.

Momir je jedan od bivših direktora sarajevske "Hidrogradnje", a sa ovom firmom je putovao uglavnom po zemljama Bliskog istoka, iako se njegov rukopis vidi i u nekim drugim krajevima svijeta.

Primjera radi, Momin rukopis se vidi u drugoj po veličini teniskoj areni u Melbourneu, Hisense Areni, koju je Knežević projektovao.

Za Source.ba portal je pričao o svojim iskustvima u Iraku, upoznavanju sa Saddamom Husseinom, životu na Bliskom istoku, ali i životu na Novoj Kaledoniji, maloj državi koja se doslovno nalazi na kraju svijeta.

Momir Momo Knežević je rođen posljednjeg dana 1947. godine u Sarajevu. Nakon okončanja studija na Građevinskom fakultetu u Sarajevu odlazi u Irak, gdje je proveo veći dio svog radnog vijeka. Radio je u zemljama Bliskog istoka, jedno vrijeme je bio na Malti i u Libiji, a na koncu je završio u Australiji, čiji je danas državljanin, te na Novoj Kaledoniji. 

U nastavku poslušajte cijeli razgovor sa ovim zanimljivim čovjekom, porijeklom iz Sarajeva, koji danas živi daleko od svog rodnog grada.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.