22.3.2018. 12:29
4
"Nikad na svom nastupu nisam rekao: 'Gdje ste dijasporo?!' Današnji pjevači samo što se ne pojavljuju u dnevnicima, vremenska prognoza na Dnevniku, eto ih opet"
Za Source.ba portal je govorio poznati bh. folk pjevač, Enes Begović.

Sa Enesom smo razgovarali o onome na čemu trenutno radi. Begović je rekao kako trenutno uveliko radi na novom albumu.

Pitali smo ga o njegovim muzičkim počecima, te "fenomenu" promjene pravca kada je u pitanju muzika. Brojne Enesove kolege su počele na klasičnoj tradicionalnoj narodnoj muzici, a na kraju su završili na turbofolku ili komercijalnoj muzici.

Bilo je govora o tome gdje ga ljudi više slušaju, da li u BiH, da li u regionu ili u ostatku svijeta gdje žive naši ljudi.

Enes Begović je rođen 1965. godine u Visokom. U svojoj karijeri je snimio ogroman broj albuma. Prvi zapažen rezultat napravio je prije 32 godine kada je sa pjesmom "Siroče" napravio tiraž od 100.000 primjeraka. U svijet muzike se ekspresno lansirao sa njegovom čuvenom pjesmom "Bosanac". U nastavku pogledajte cijeli intervju sa Enesom Begovićem.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

 
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.