19.4.2018. 14:06
0
"Ne snalazim se baš u ambijentu gdje se olako psuju majka i porodica. Pratilac me upozorio da nije dobro da se miješam u sukob Šešelja i Čanka, ali ga nisam poslušao"
Nakon gostovanja u jutarnjem programu, u holu Happy TV, došlo je do susreta predsjednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nenada Čanka, i predsjednika Srpske radikalne stranke, Vojislava Šešelja.

Tjelohranitelj Vojislava Šešelja, zajedno sa vođom radikala Srbije, nasrnuli su na Nenada Čanka, a sukob je spriječio narodni poslanik u Skupštini Srbije, Muamer Zukorlić.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je pozvala sve nadležne institucije da zaustave divljanje zločinca Vojislava Šešelja i da sankcionišu prijetnje narodnim poslanicima. 

Osim toga, Vojislav Šešelj je psovao hrvatsku delegaciju koja je boravila u Srbiji, te je gazio hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije.

"Šešelj je na ulazu u Narodnu Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio stijeg na beton, pokušao da iscijepa zastavu, a onda su je on i poslanik Filip Stojanović gazili", navodi se u saopćenju.

Mediji iz Srbije prenose kako je Šešelj nakon toga ušao u skupštinsko predvorje, gdje se nalazila cijela delegacija hrvatskog Sabora. On im je, kako navode radikali, prišao i rekao da je "izgazio ustašku zastavu" i uputio psovke.

Za Source.ba portal danas je incident u prostorijama TV Happy i u Skupštini Srbije prokomentarisao narodni poslanik u Skupštini Srbije i nekadašnji glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, Muamer Zukorlić.

Novinar: Haris Ahbabović

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.