10.5.2018. 15:08
0
"Devetog maja se sjetimo fašizma, a svih ostalih dana slavimo borbu protiv antifašizma, što bi rekao Fadil Novalić. Partizani malo postanu fašisti, a ovi drugi antifašisti"
Na Dan pobjede nad fašizmom i na Dan Evrope u Mostaru je jučer svečano otvoreno obnovljeno Partizansko groblje.

Govor Fadila Novalića, federalnog premijera, na tom skupu obilježio je jedan nevjerovatan gaf. Naime, Novalić je poručio sljedeće:

"Nalazimo se na Partizanskom groblju i da podsjetimo riječ 'partizansko' dolazi od riječi 'partizani' i moramo sami sebi, dakle, ponovo pojasniti da partizani nisu tek obični ljudi zato što su bili na tom putu, putu borbe protiv antifašizma koja je Evropa priznala kao svoj službeni pravac", poručio je Novalić.

Slični gafovi obilježili su izlaganje gradonačelnika Sarajeva, Abdulaha Skake, koji je poručio "kako smo pobijedili antifašizam". Sličan gaf obilježio je nedavno izlaganje načelnice Visokog, Amre Babić, koja je pozvala na "borbu protiv antifašizma".

O spomenutim gafovima bh. političara, o tome koliko smo danas pobijedili fašizam, da li se on iskorijenio, te da li u BiH ima više fašista ili antifašista, za Source.ba portal je govorio poznati banjalučki novinar i kolumnista, Dragan Bursać.

U nastavku poslušajte šta je Dragan Bursać danas rekao za Source.ba portal.

Razgovarao: Haris Ahbabović

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.