18.5.2018. 14:08
1
"Ljudi iz MUP-a su došli na obronke naših mahala. Mi smo kao klinci izašli da ih zamijenimo, ne znajući ni šta je oružje, ni šta je rat"
Danas je, na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović, obilježena 26. godišnjica postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad Sarajevo.

Na tom mjestu, ratne 1992. godine, postrojilo se oko 800 mladih policajaca i tada položilo zakletvu da će svojim životima braniti Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad Sarajevo. 

Život je tokom rata izgubilo 44 pripadnika ove brigade, dok su mnogi teže ili lakše ranjeni.

Danas, 26 godina nakon postrojavanja Prve brigade, brojni saborci, nekadašnje kolege i članovi rodbine prisjetili su se svojih najmilijih koji su među prvima izašli na ulice i odbranili ovaj grad.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.