11.7.2018. 17:39
4
"Sramota je biti u BiH, a navijati za neke druge reprezentacije i mrziti ovo što je ovdje. Ne žalim za Jugoslavijom, ali žalim za ubijenim ljudima"
Za Source.ba portal danas je govorio proslavljeni fudbaler Sarajeva i bivši selektor fudbalske reprezentacije BiH, Faruk Hadžibegić.

Sa Farukom smo uglavnom razgovarali o ovogodišnjem Mundijalu u Rusiji, a u početku intervjua je bilo govora o reprezentaciji Francuske.

Podsjećanja radi, u razgovoru za Source.ba portal Hadžibegić je prije početka SP u Rusiji upravo Francuze isticao kao potencijalne glavne favorite, a slično su učinili i naši preostali nekadašnji selektori sa adresom stanovanja u Francuskoj, Safet Sušić i Mehmed Baždarević.

Razgovarali smo o nevjerovatnom Kylianu Mbappeu, koji se ovih dana sve više dovodi u vezu sa Real Madridom, posebno nakon jučerašnjeg odlaska Cristiana Ronalda u Juventus.

Bilo je govora o večerašnjem okršaju Engleza i Hrvata u Moskvi (drugo polufinale), te šansama tih selekcija u finalu protiv Galskih pijetlova.

Razgovarali smo o tome koliko se politika uvukla u sport, tačnije u fudbal na SP u Rusiji, te kako objasniti fenomen navijanje za/protiv selekcija iz regiona.

Faruk Hadžibegić je rođen prije 60 godina u Sarajevu. U igračkoj  karijeri nosio je dresove Sarajeva, Betisa, Sochauxa i Tolousea.

Kao trener je vodio Sochaux, reprezentaciju BiH, Betis, Troyes, Gaziantepspor, Diyarbakirspor, Denizlispor, Chamois Niortais, Dijon, Bastiju, Arles-Avignon i Valenciennes.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

 
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.