22.11.2018. 12:53
7
"Nekad kad nam dadnu 100 maraka, hodam po ulici, raširim se, kontam sve ću kupiti. Kad su me prodali iz Želje, moja plata je bila 250 KM"
Za Source.ba portal danas je govorio nekadašnji napadač Željezničara, Hadis Zubanović.

Sa Hadisom smo razgovarali o svemu pomalo, ali se nismo prisjećali one 1998. godine i utakmice protiv Sarajeva za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Bilo je govora o sadašnjim dešavanjima u Željezničaru, njegovom sinu Farisu koji je prije nekoliko sedmica potpisao prvi profesionalni ugovor i to upravo sa Željom, a razgovarali smo i o prodaji fudbalera iz Premijer lige BiH.

Bilo je govora o igranju u Željezničaru odmah nakon rata i uslovima u kojima su fudbaleri igrali, kao i o igranju u dalekoj Rusiji.

Hadis Zubanović je rođen u Sarajevu prije 40 godina. Osim Željezničara, u karijeri je igrao za Karabukspor, Istanbulspor, Anzhi, Velež, Dibbu Al-Hisn i Zaglebie Sosnowiec. Karijeru je okončao sa samo 29 godina zbog povrede Ahilove tetive. Hadis Zubanović je danas također u fudbalu gdje se bavi zastupanjem fudbalera i fudbalskim menadžerstvom.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

 
7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.