8.1.2019. 19:30
0
"Nurkić stavlja glavu tamo gdje ljudi ne bi stavili ni nogu. On stalno dobija udarce u lice, ali nikada od toga ne pravi neku preveliku dramu"
Bliži se All Star vikend u NBA ligi, a odlične partije u novoj godini pruža bh. reprezentativac i član Portland TrailBlazersa, Jusuf Nurkić.

Nurkić je iz utakmice u utakmicu povećavao svoje brojke tokom aktuelne sezone, a u posljednjih nekoliko mečeva igra sjajno. Trenutno ima (kada je u pitanju sezona 2018/19.) 15,3 poena po meču, 10,5 skokova po meči, te 2,9 asistencija po utakmici, što su mnogo bolje brojke nego one koje Nurk ima u svojoj NBA karijeri.

Fantastičnu sezonu igra i srbijanski centar i član Denver Nuggetsa, Nikola Jokić, koji Nuggetse za sada vodi do najbolje sezone u historiji franšize. Nikola ima 18,9 poena po meču, 10,1 skokova po meču i 7,4 asistencija po utakmici, a i on je značajno podigao svoje brojke u odnosu na neke ranije sezone.

O Jusufu i Nikoli, te šansama njihovih ekipa u ovoj sezoni, razgovarali smo sa komentatorom Sport Kluba, Srđanom Radojevićem. U nastavku poslušajte cijeli razgovor.

Razgovarao: Haris Ahbabović

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.