14.2.2019. 11:52
6
"Zna Milan o čemu se radi, zna da je Dženan ubijen. Ja ću sada biti još jači, ovo je pasjaluk, ubijaju volju u narodu"
Dalida Burzić, Stanko Blagić, Braco Stupar i Amir Kapetanović nove su sudije Suda Bosne i Hercegovine.

Njih je danas na sjednici imenovalo Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) BiH, nakon provedene konkursne procedure. Raspravu je izazvalo pitanje imenovanja Burzić, glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo, koja je na kraju imenovana sa dva glasa protiv i deset za.

Kada je riječ o Dalidi Burzić, Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a, kazao je da je završen disciplinski postupak protiv nje, da je Prvostepena disciplinska komisija donijela odluku koja će ovih dana biti objavljena, ali i da ta disciplinska tužba ne diskvalificira kandidata. 

Monika Mijić, član VSTV-a, rekla je da će biti suzdržana kod izbora Dalide Burzić.

- Šta bi to vijeće trebalo dobiti? Znamo šta se veže za Dalidu Burzić, šta je slučaj "Memić". Vijeće mora biti oprezno, a opreza nema. Znamo da  su to natpisi, ali znamo i razmjere slučaja "Memić" - obrazložila je Mijić. 

Imenovanje Dalide Burzić na mjesto sutkinje u Sudu BiH danas je kratko za Source.ba portal prokomentarisao i Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića. U nastavku poslušajte cijeli razgovor sa njim.

Razgovarao: Haris Ahbabović

 
6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.