2.4.2019. 19:29
4
"Merjem me pitala: 'Babi, kad će mama doći?' Kažem joj da je mama Hava sad na nebu. A onda mi Merjem kaže: 'A babi, kako si je odvezao na nebo?'"
Vrhovni sud FBiH ukinuo je presudu kojom je Semir Rastoder u oktobru 2015. godine osuđen na pet i po godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je na pješačkom prelazu poginula 26-godišnja Hava Dovadžija.

Prvostepena presuda je ukinuta, a predmet je vraćen Kantonalnom sudu u Sarajevu gdje će suđenje biti ponovljeno.

Kako je navedeno u Rješenju o ukidanju presude, nakon žalbe kantonalne tužiteljice i osuđenog Semira Rastodera, Vijeće kojim je predsjedavao sudija Slavko Marić, a čine ga još i sudije Hurija Sarajlić i Emir Neradin, djelimično je uvažilo žalbu optuženog i njegovih advokata Kadrije Kolića, Alena Nakića i Senada Krehe na presudu iz oktobra 2015. godine.

Nesreća u kojoj je nastradala Hava Dovadžija dogodila se prije tačno pet godina kada je Rastoder u sarajevskom naselju Nedžarići, na pješačkom prijelazu, krećući se iz pravca Ilidže vozeći Golf VI udario i na mjestu usmrtio Havu Dovadžiju.

Za Source.ba portal danas je govorio suprug Have Dovadžije, Amar Dovadžija, koji se osvrnuo na suđenje, na sve okolnosti oko ove nesreće, na pogibiju svoje supruge, te život sa djecom koja su prije pet godina izgubila svoju majku.

Sutra na Source.ba portalu pogledajte cijeli intervju sa Amarom Dovadžijom.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Haris Ahbabović

 
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.