20.5.2019. 11:55
6
"Ja sam se vratio sa minusom od 1.500 eura. To je po meni privatna stvar, jer ne hodam ni ja po gradu sa dignutim pe***** i ne promovišem svoju heteroseksualnost"
Pobjednik 64. izdanja Takmičenja za pjesmu Eurovizije je Holandija. Naime, pobjedu im je donio Duncan Laurence sa pjesmom "Arcade".

Ipak, nekoliko kontroverzi i zanimljivih stvari je obilježilo i ovaj Eurosong, koji se ove godine održao u Tel Avivu u Izraelu. 

Sistem glasanja ponovo je zbunio mnoge, pop diva Madona je imala poprilično skroman nastup, a zvijezde večeri su, pored pobjednika, bili islandski predstavnici, bend Hatari, koji su nakon konačnog sabiranja poena istakli zastave Palestine zbog čega su dobili zvižduke u dvorani, ali su dobili pohvale na društvenim mrežama.

Obezbjeđenje u dvorani je odmah reagovalo, te je zatražilo od benda Hatari da preda zastave Palestine, što su članovi ovog benda snimili i objavili na internetu.

Eurosong je zaprijetio da će kazniti Island, jer je, kako tvrde iz EBU-a, poslana obična politička poruka.

Za Source.ba portal danas je govorio nekadašnji predstavnik BiH na ovom takmičenju, Davor Ebner, koji je zajedno sa bendom Regina predstavljao BiH na Eurosongu u Moskvi 2009. godine. 

Davor je danas za Source.ba portal potvrdio kako od te godine uopće ne prati ovo takmičenje, te je prenio svoje utiske sa Eurosonga od prije 10 godina u Rusiji.

Razgovarao: Haris Ahbabović

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.