19.9.2019. 13:12
0
Bh. planine, Inzkova "zabrinutosti" i Željana Zovko koja slavi tzv. Herceg Bosnu: Evo šta nam je danas poručio novi šef Delegacije EU u BiH!
Novi šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH, Austrijanac Johann Sattler, izjavio je danas na svojoj prvoj konferenciji za medije po stupanju na dužnost da kao jednu od prvih stvari od bh. institucija očekuje da vidi izradu akcionog plana za implementaciju preporuka iz Mišljenja Evropske komisije.

On je najavio da će u svom mandatu govoriti o ključnim problemima u Bosni i Hercegovini, među kojima su vladavina prava i sudstvo, što je po njegovim riječima temeljno pitanje.

Kaže da je svjestan predstojećih izazova i podvukao je da BiH mora imati uspostavljenu vlast na svim nivoima jer „niko ne razumije i ovdje i u Briselu, da je potrebno godinu ili više da se uspostavi vlast na svim nivoima“

Johann Sattler je rođen 1969. godine u Austriji. Diplomirao je i magistrirao političke nauke i slavenske jezike na Univerzitetu u Innsbrucku 1994. godine, te je završio postdiplomski studij iz naprednih međunarodnih studija na Diplomatskoj akademiji u Beču. Doktoriraro je političke nauke na Univerzitetu u Beču 2008. godine.

U nastavku pogledajte najzanimljivije detalje sa današnje press konferencije za medije Johanna Sattlera, novog šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, koji je na ovoj poziciji naslijedio Larsa Gunnara Wigemarka.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.