1.10.2019. 14:32
2
Zbog čega Dino Begić ne želi stati pred kameru Source.ba portala?!
Prvi mail koji smo poslali
Odgovor kojeg smo dobili na prvi mail
Treci mail koji smo poslali
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Armenije prije nekoliko sedmica, u okviru kvalifikacija za Euro 2020, te smo time sebi umanjili šanse da se preko kvalifikacija plasiramo na Euro.

Ukoliko se ne plasiramo na EP preko kvalifikacija, ostaje nam nada da se preko baraža za Ligu nacija možemo plasirati na Euro.

Neposredno nakon utakmice poslali smo službeni upit za snimanje video intervjua na adresu NSBiH, u namjeri da snimimo intervju sa Elvedinom Dinom Begićem, predsjednikom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Podsjećanja radi, upit za snimanje intervjua sa Begićem smo poslali 8. septembra ove godine, ali do dana današnjeg još nikada nismo dobili odgovor na ovaj upit, osim informacije da je naš upit proslijeđen u njegov kabinet.

"Javljamo vam se ispred Source.ba portala iz Sarajeva, prvog video portala u Bosni i Hercegovini. Naime, šaljemo vam ovaj zahtjev kako biste nam omogućili snimanje video intervjua, u trajanju od 20 minuta, sa predsjednikom NSBiH, gosp. Elvedinom Begićem. Tokom intervjua bismo razgovarali o fudbalu, stanju bh. fudbala, reprezentaciji BiH, ostavci selektora Prosinečkog i domaćoj Premijer ligi BiH, kao i o radu NSBiH. Očekujemo vaš skori odgovor", pisalo je u prvom mailu kojeg smo poslali 8. septembra ove godine.

Slavica Pecikoza iz NSBiH nam je na prvobitni upit odgovorila sljedeće:

"Vaš zahtjev je proslijeđen predsjedniku Begiću i generalnom sekretaru Džemidžiću i kad dobijemo relevantne informacije obavijestit ćemo vas o statusu vašeg zahtjeva", stoji u odgovoru kojeg smo dobili.

Pet dana kasnije smo poslali novi upit, sa ciljem da nam se odgovori na mail oko snimanja intervjua, a ponovo smo dobili sličan odgovor od Pecikoze.

Potom smo prije osam dana poslali novi (treći) upit kako bismo napisali da je prošlo 15 dana od prvobitnog upita, a da još nikada nismo dobili odgovor, a onda uopće nismo dobili odgovor na treći mail kojeg smo poslali.

"Želimo vas obavijestiti da je prošlo više od 15 dana kako smo vam uputili službeni zahtjev za intervju sa gosp. Begićem. Očekujemo vaš skori odgovor oko snimanja video intervjua. S poštovanjem", napisali smo u mailu na kojeg nismo dobili odgovor.

Još uvijek je nejasno zbog čega prvi čovjek krovne kuće bh. fudbala izbjegava našu kameru, ali ne samo našu kameru, nego kamere i svih ostalih kolega novinara iz BiH. 

Kada su u pitanju svi intervjui kojeg je prvi čovjek bh. fudbala dao našim novinarima, medijskim kućama i portalima, intervjui se mogu nabrojati na prste jedne ruke, tačnije na jedan prst.

Početkom januara 2019. godine Begić je dao intervju za TV Arenasport u kojem je uglavnom pričao o stvarima koje nemaju veze o onome što smo pisali prije nekoliko sedmica.

I pretraga na Googleu se završava upravo ovdje. Na YouTubeu je nemoguće pronaći bilo kakav intervju sa Begićem u posljednjih godinu dana, dok isto kaže i internet preglednik. Dakle, jedan jedini intervju u 2019. godini i to za medij koji nije iz Bosne i Hercegovine.

Zbog čega Dino Begić izbjegava kamere bh. medija? Šta je poenta/smisao njegove šutnje kao čovjeka koji se nalazi na čelu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i koji je dužan da javnosti odgovori na neka pitanja? Zbog čega taj čovjek ne želi (ili ne smije) da se pojavi pred kamerama bh. novinara, te da li se plaši pitanja koja će mu biti postavljena?

Teško je reći. Predsjednik NSBiH ima neke svoje razloge zbog kojih redovno izbjegava medije u Bosni i Hercegovini i ne želi da se pojavljuje pred kamerama, ali s druge strane, redovan je na manifestacijama NSBiH o kojima će se isključivo pohvalno govoriti i pisati. 

Do tada možemo samo nagađati o čemu se radi, ali ćemo javnost svaki put upoznati sa činjenicom da je naš zahtjev za intervju sa nekim od čelnika NSBiH ignorisan, kao i ovaj put, te da nikada do sada nismo dobili potvrdni odgovor.

Dužnost i obaveza, nas novinara, je da postavljamo pitanja, donosimo priče, govorimo istinu, nazivamo stvari pravim imenom. U ovom slučaju teško je bilo šta reći, jer imate drugu stranu koja je u potpunosti isključiva i koja se uglavnom oglašava putem saopćenja ili press konferencija na kojima se rijetko obraćaju čelni ljudi NSBiH.

Novinar: Haris Ahbabović

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.