3.10.2019. 18:29
0
"Da smo mi njih dobili u tom finalu u Širokom, ne znam da li bi nas pustili da živi izađemo sa stadiona. Imao sam jedno pola kile pljuvačke na sebi za vrijeme te utakmice"
Fudbaleri Sarajeva sinoć su ispali iz osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su na Pecari poraženi od Širokog Brijega sa 3:2.

Ipak, i ovu utakmicu su zasjenila dešavanja na tribinama Pecare. Podsjećnja radi, fudbaler Sarajeva Anel Hebibović pogođen je predmetom sa tribina, a onda je sudija Elvis Mujić iz Banovića prekinuo utakmicu i poslao igrače u svlačionicu.

Međutim, nakon 20-ak minuta pauze, utakmica je nastavljena, sa upozorenjem oficijalnog spikera da će tribine biti ispraznjene ukoliko se sličan incident dogodi, a Široki Brijeg je u konačnici slavio sa 3:2 i iz Kupa BiH izbacio aktuelnog osvajača ovog takmičenja.

NSBiH, koji je u prethodnih nekoliko navrata propustio da kazni ovakva ponašanja navijača na tribinama, danas se oglasio saopćenjem u kojem stoji:

"Nažalost, rezultat je ostao u sjeni ovih huliganskih ispada, jer kako drugačije nazvati ponašanje navijača čije glavno oružje u navijanju za svoj tim su nedozvoljena upotreba pirotehničkih sredstava, ksenofobni transparenti, uzvici puni mržnje i diskriminacije. Na stadionu Pecara u Širokom Brijegu još jednom se pokazalo da huliganima među navijačima nije na prvom mjestu nogomet/fudbal, niti njihovi klubovi, već samopromocija kroz izazivanje incidenata i nereda"
, stoji saopćenju NSBiH.

Danas su se saopćenjem za javnost oglasili i iz FK Sarajevo, a u saopćenju stoji:

"Fudbalski klub Sarajevo je još jednom bio žrtva fizičkih napada i nacionalističkih uvreda u Širokom Brijegu na utakmici osmine finala Kupa BiH koja je odigrana sinoć, 2. oktobra u 18.30 sati na stadionu Pecara. Tokom čitavog susreta igrači i stručni štab FK Sarajevo bili su izloženi verbalnom nasilju od strane domaćih navijača i službenih lica susreta.

Iznimno loša organizacija utakmice rezultirala je činjenicom da je bezbjednost gostujućeg tima bila ugrožena tokom čitavog susreta zbog čestih ubacivanja pirotehničkih sredstava i drugih tvrdih predmeta u teren. Nakon što su u nekoliko navrata bezuspješno pokušali pogoditi igrače FK Sarajevo različitim tvrdim predmetima, publika smještena na tribini Sjever pogodila je igrača FK Sarajevo, Anela Hebibovića tvrdim predmetom u glavu. Incident je rezultirao prekidom susreta više od 15 minuta.

Ukoliko se na nekoj od narednih utakmica ponovo desi da sigurnost igrača i stručnog štaba na utakmici bude ugrožena iz bilo kojeg razloga, bez obzira na potencijalne sankcije, važnost utakmice i druge parametre, FK Sarajevo će napustiti teren i odbiti nastavak susreta"
, stoji u saopćenju FK Sarajevo koje u cjelosti možete pročitati OVDJE.

Za Source.ba portal danas je dešavanja sa Pecare prokomentarisao legendarni fudbaler Sarajeva i nekadašnji pomoćni trener kluba sa Koševa, a koji je bio dio finala Kupa BiH od prije par sezona između Širokog i Sarajeva, Zijad Švrakić. U videu iznad poslušajte cijeli razgovor s njim.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.