12.11.2019. 17:53
0
"A ti, o dušo smirena, vrati se Gospodaru svome zadovoljna, a i On tobom zadovoljan, pa uđi među robove Moje, i uđi u džennet Moj!"
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Esada Okić, mlada fotografkinja iz Tešnja na društvenim mrežama poznatija i kao Ters Bosanka, preminula je iznenanada u 25. godini života.

Ova mlada djevojka, za koju svi oni koji su je poznavali imaju samo riječi hvale, bavila se fotografijom, a bila je i koordinatorica Mreže mladih iz Tešnja.

Uzrok smrti još nije poznat, ali se prema nezvaničnim informacijama navodi da joj je pozlilo, te da je iznenada preminula.

Njen suprug, Ramo Smajić, emotivnom porukom se oprostio od svoje supruge na društvenim mrežama, te je pozvao sve one koji mogu da prisustvuju dženazi-namaz ove djevojke, koja je obavljena jučer na mezarju Lipe u Novim Miljanovcima u Tešnju.

"Esada je osoba koja je radost sijala na sve strane i za ovo vremena ostavila neizbrisiv trag svugdje i svakom. Volio bih da se moje Esade sjetite dovom, da molimo Gospodara za oprost njenih grijeha, da joj olakša kaburski ispit i da joj podari Džennet firdevs jer je to ono što joj najviše treba", napisao je Ramo Smajić koji je naveo da je Esada bila "njegova najveća radost".

Tešanj je potresen ovom informacijom, ali i svi oni koji su poznavali ovu djevojku. Načelnik Tešnja, Suad Huskić, na svom je Facebook profilu napisao:

"Život i smrt. Navikli smo da su rađanje i smrt nešto što je stalno sa nama. Više ili manje smo toga svjesni i više ili manje aktivno razmišljamo o tome. Onda se u tri dana dese stvari koje nas vrate na tvorničke postavke (izraz koji često koriste mladi) i iznova nametnu pitanja: 'Ko si, šta si, kuda ideš'. Prva priča: Halima Skopljak napunila 100 godina. Hvala Bogu zdrava, vedra i okružena porodicom, i TV prilog koji čovjeka baš raznježi i budi pozitivna sjećanja i emocije. Druga priča: Esada (Okić) Smajić, iznenadna smrt u 25. godini, osobe koja je bila puna života i koja je širila radost, dobrotu i optimizam. Treća priča: Tokom vikenda u bolnici Tešanj rođeno čak šest beba. I rađanje i smrt, i tuga i radost, i svima nam je tako. Ovdje smo još dan ili nekoliko godina. U tom vremenu biramo između dobra i zla, između ispravnog i pogrešnog, između ljubavi i mržnje... To je ono naše", napisao je načelnik Tešnja na Facebooku.

Esada Okić je studij Komunikacijskog fakulteta provela i završila u Istanbulu, i prilikom studija osnovala nevladinu organizaciju Istanbul&I, volontirala u raznim nevladinim organizacijama i predavala engleski jezik.

Zbog njene nevjerovatne nadarenosti za fotografiju imala je čast da je ugosti i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan 2016. godine, kao predstavnicu Bosne i Hercegovine.

U čast ovoj predivnoj osobi, koja nas je prerano napustila, u nastavku objavljujemo neke od njenih najupečatljivijih fotografija koje je rahmetli Esada objavila na društvenim mrežama.

"A ti, o dušo smirena, vrati se Gospodaru svome zadovoljna, a i On tobom zadovoljan, pa uđi među robove Moje, i uđi u džennet Moj!" (Kur'an)

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.