12.12.2019. 16:26
5
"Sarajevo nije džamahirija, osjećam se kao svoj u Sarajevu. To nije nikakvo dodvoravanje Sarajevu. Moj grad je Beograd, ja sam Beograđanin i Srbin, ali idem ondje gdje me ljudi vole i gdje ja njih volim"
Mnogo se ovih dana govori o kontroverznom austrijskom piscu, Peteru Handkeu, koji je primio Nobelovu nagradu za književnost.

Podsjećanja radi, radi se o čovjeku koji je tokom 90-ih godina prošlog vijeka često boravio na prostoru BiH, o čovjeku koji je negirao genocid u Srebrenici i o čovjeku koji je podržavao režim Slobodana Miloševića.

Osim toga, komentare o Handkeu iz Bosne i Hercegovine i odluku vlasti u Sarajevu da ga u glavnom gradu BiH proglase "personom non grata" prokomentarisao je i ministar odbrane u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Vulin, koji je Sarajevo nazvao "džamahirijom", te je poslije izjavio da se treba "povući fetva o Handkeu i uputiti izvinjenje Emiru Kusturici".

O svemu ovome danas smo razgovarali sa poznatim novinarom i voditeljem iz Srbije, Zoranom Kesićem. U nastavku poslušajte cijeli razgovor sa njim.

Novinar: Haris Ahbabović

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.