26.12.2019. 12:30
18
Nazvali smo Draška Stanivukovića i jasno ga pitali "Je li se u Srebrenici dogodio genocid" i "Ratko Mladić je ratni zločinac - da ili ne"
Draško Stanivuković je gostovao sinoć kod Amira Zukića u emisiji "Pressing" na N1 TV.

Stanivuković je govorio o problemima u RS-u, napadu Dragana Lukača koji ga je udario na sjednici NSRS-a, Miloradu Dodiku, ali i mnogim drugim stvarima. Međutim, Stanivuković je na kraju intervjua pričao o stvarima koje se tiču genocida u Srebrenici, ratnih zločinaca i poimanja zločina u BiH i sl.

"Za Dodika su osuđeni ratni zločinci narodni heroji, a za vas?", upitao je voditelj, a Stanivuković je rekao:

"Mislim da je bilo puno loših odluka ako pričamo o Haškom tribunalu i mislim da je to politički sud. Nisam saglasan sa svim odlukama Tribunala, ako me to pitate", rekao je mladi poslanik PDP-a u NSRS.

"Genocid u Srebrenici. Dodik ga negira, a vi?"

"Bio je veliki zločin i tragedija. Veliki zločin i tragedija koji su se desili, žao mi je zbog toga i spreman sam da to uvijek kažem", rekao je Draško, a Zukić mu je replicirao: "Je li i vi negirate genocid?"

"Zločin i tragedija i žao mi je što se to desilo", rekao je Stanivuković.

Za Source.ba portal danas je govorio poslanik PDP-a u NSRS, Draško Stanivuković, s kojim smo isključivo razgovarali na ovu temu. U nastavku poslušajte cijeli razgovor sa njim.

Razgovarao: Haris Ahbabović

18
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.