23.3.2020. 12:42
0
Budite i vi kao Adis i njegova Nadia: Pričali smo o Hamburgu, Aziji i Africi, a na kraju smo završili u svemiru
Foto: Adis Tanovic
Foto: Adis Tanovic
Foto: Adis Tanovic
Foto: Adis Tanovic
Foto: Adis Tanovic
Foto: Adis Tanovic
Foto: Adis Tanovic
Foto: Adis Tanovic
Foto: Adis Tanovic
Foto: Adis Tanovic
Foto: Adis Tanovic
Foto: Adis Tanovic
Za Source.ba portal danas je govorio publicista Adis Tanović, koji je zajedno sa kćerkom putovao Evropom u proteklih nekoliko sedmica.

On se trenutno, zajedno sa kćerkom, nalazi u samoizolaciji u Sarajevu, poštuje sve preporuke koje je su objavljene u sredstvima javnog informisanja i preporuke doktora, a ispričao je za naš portal gdje je sve putovao, kakvo je stanje u Evropi, te čime se zabavlja u samoizolaciji.

"Kada sam 24.02. krenuo po gradovima EU, da emitujem program povodom Dana nezavisnosti BiH, nisam ni slutio da će koronavirus toliko napredovati. U početku su to bili sporadični slučajevi i tada je sve normalno funkcionisalo. Nakon boravka dvije sedmice u Skandinaviji, vikend u kojem smo trebali održati posljednje manifestacije smo otkazali i vratili se u BiH",
kaže Tanović na početku razgovora za Source.ba portal.

"Tokom cijelog putovanja, društvo mi je pravila sedmogodišnja kćerka Nadia. Bez obzira što nismo dobili preporuku za izolaciju, zbog prevencije, odlučili smo se da ostanemo izolirani, kako eventualno ne bi nekog ugrozili. Baš u tom trenutku vratilo mi se sjećanje na period od '92. do '95. godine, kada sam kao trinaestogodišnjak proveo više od tri godine u mračnom podrumu", kaže Adis.

Upoznaš djecu na pravi način

Naš sagovornik kaže da mu je cijela situacija dobro došla kako bi se što više družio, prije svega, sa svojom kćerkom, sa kojom je u izolaciji, a potom, kad se izolacija okonča, sa ostatkom porodice.

"Koliko je život dinamičan i obaveze koje smo sebi nametnuli, dovode nas do toga, da ni sopstvenu djecu nekad ne upoznamo na pravi način. Svako jutro koje smo odlazili na posao, djeca su nas plačom pratila. Pomislih, pa ovo je za mene blagodat. Neću morati na posao i to vrijeme ću posvetiti mojoj kćerki i nadoknaditi sve one dane, kojima nas je dinamika života razdvajala", kaže Adis.

"Prva tri dana izolacije protekla su u sumiranju doživljaja sa putovanja. Prije ove turneje, Nadia je imala priliku obići mnoge gradove, a Budimpešta je u velikoj konkurenciji bila njen omiljeni grad. Ovaj put mi je rekla da u tu užu konkurenciju ulazi i Hamburg, predivni grad na sjeveru Njemačke. Kako je vrijeme prolazilo, pored sumiranja putovanja, na temu su došli i drugi kontinenti, prije svega Azija i Afrika, na kraju smo zavrsili u svemiru", kraže naš sagovogovrnik kroz smijeh.

Zanimacija tokom izolacije


"Prilikom polaska na turneju, djeci sam obećao da će dobiti svoje sobe. Povratkom sa puta počeli smo prvo bojiti Nadijinu sobu i nekoliko dana je to bilo zaista veliko zadovoljstvo. Nikad ranije nisam ništa slično radio, ali toliku radost koju je Nadia polazivala, za mene je predstavljao veliki užitak. Nakon bojenja sobe, Nadia je uživala u crtanju (talenat na mamu, smijeh), a svakodnevno radimo zadaće, kako bi nadoknadili vrijeme koje je bila odsutna iz škole i kako bi prestankom rada škola ne bi zaostajali sa gradivom", kaže u razgovoru za Source.ba publicista Adis Tanović.

Stoga, dragi čitatelji Source.ba portala, poštujte i vi pravila samoizolacije ili izolacije, čuvajte svoje najmilije i ljude oko vas, nemojte biti bahati, neodgovorni i bezobrazni i zbog ličnih prohtjeva da ugrožavate sve ljude oko vas. Pronađite sebi neku zanimaciju i uživajte u životu, dok se sve ovo smiri.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.