12.5.2020. 12:46
9
Žestoka svađa ispred Katedrale u Sarajevu: Što niste u Hrvatskoj to uradili? Ti si fašizam!
Nekoliko desetina građana Sarajeva okupilo se danas ispred katedrale Srca Isusova u Sarajevu kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog najavljene mise za Blajburg.

Podsjećanja radi, sporna misa za Blajburg najavljena je za 16. maj ove godine, a izazvala je gnjev brojnih Sarajlija koji ne mogu da vjeruju da će se Katolička crkva u BiH prisjećati ljudi koji su bili dio nacističkog režima ili NDH.

Ispred Katedrale je došlo de verbalne prepirke i svađe jednog Sarajlije sa grupom koja se okupila ispred Katedrale. O čemu se radi pogledajte u nastavku.

Uskoro na Source.ba portalu pogledajte i preostala dešavanja sa današnjih mirnih protesta i protestne šetnje zbog sporne blajburške mise koja je najavljena u Sarajevu.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Izet Tahirbegović
Montaža: Haris Ahbabović

9
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.