23.6.2020. 14:16
3
Kako je KCUS izignorisao naša pitanja o tome koga liječe, da li primaju samo hitne slučajeve i zašto ljudi stoje u redovima
Foto: Izet Tahirbegovic / Source.ba
Foto: Izet Tahirbegovic / Source.ba
Foto: Izet Tahirbegovic / Source.ba
Foto: Izet Tahirbegovic / Source.ba
Foto: Izet Tahirbegovic / Source.ba
Pitanja koja smo poslali
Dodatni mailovi koje smo poslali
Proteklih nekoliko dana na društvenim mrežama i u javnosti su se pojavile brojne fotografije ispred bolnica u Sarajevu.

Naime, najgora situacija sa gužvama je na KCUS-a, a prema pisanju pojedinih medija, na KCUS-u se navodno primaju samo hitni slučajevi, trudnice i onkološki bolesnici.

Kako bismo provjerili spomenute informacije, poslali smo KCUS-u dopis sa pitanjima. Podsjećanja radi, mail sa pitanjima na adresu KCUS-a smo poslali prije pet dana, a uprkos ponovljenim mailovima da nismo dobili odgovore na naša pitanja (u dodatna dva navrata), do dana današnjeg nije stigao odgovor sa Kliničkog centra u Sarajevu.

Glasnogovornica KCUS-a nam je, prije slanja zahtjeva i prvog maila, poručila da se sve obavlja pismenim putem. Ipak, KCUS je ponovo izignorisao naš zahtjev, kao i većinu zahtjeva koje dobijaju od ostalih kolega, izuzev ako to nisu mediji na kojima se osoblje i uprava KCUS-a svakodnevno vole pojavljivati i gostovati, te nastaviti svoj ustaljeni trend selekcije medija na kojima se žele oglašavati.

Pitanja koja smo poslali KCUS-u su sljedeća:

1) Zbog čega imamo ogromne redove ispred glavne kapije KCUS-a? Šta je uzrok tome? Kakva nam je procedura da se "čuvamo" od koronavirusa kada ispred kapije imamo ljude koji doslovno, žargonski rečeno, dišu jedni drugima "za vratom", te su jedni od drugih udaljeni po nekoliko centimetara, a ne metara?

2) Da li je istina da na KCUS primate samo hitne slučajeve, trudnice i onkološke pacijente? Veliki broj čitatelja nam se obratio i potvrdio da nisu mogli dobiti odgovarajući pregled? Zbog čega to činite, ako je istina?

3) Veliki broj pacijenata je odbijeno sa KCUS-a i nisu mogli dobiti adekvatno liječenje koje plaćaju, ili koje se plaća za njih. Koje su kategorije pacijenata koje odbijate i koje su klasifikacije po kojima to činite i zašto?

4) Koliko vaših doktora se trenutno nalazi na bolovanjima, te da li ste provjeravali razloge njihovih bolovanja?


Još jednom podsjećamo javnost i čitatelje Source.ba portala da je KCUS izignorisao naš upit sa pitanjima.

Novinar: Haris Ahbabović

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.