14.8.2020. 11:06
7
Veliki broj neregistrovanih, napuštenih i havarisanih automobila na parking mjestima u Sarajevu
Na brojnim parking mjestima u Sarajevu i dalje se nalazi veliki broj neregistrovanih, oštećenih i havarisanih automobila koji, još uvijek, nisu uklonjeni.

Uklanjanje ovih automobila propisano je Zakonom o uređenju saobraćaja u KS-u koji je stupio na snagu u augustu 2017. godine, ali do dana današnjeg se ništa nije uradilo po ovom pitanju.

Podsjećanja radi, Zakon o uređenju saobraćaja KS-a Članom 86. propisuje zabranu parkiranja oštećenih, dotrajalih, napuštenih i neregistriranih vozila i olupina, te propisuje da troškove uklanjanja ovih automobila s parkinga snosi vlasnik.

Parkiranje vozila na javnim površinama u Kantonu Sarajevo za parking smatra se period od 30 dana nakon što vozilo bude evidentirano, a evidentirati ga, pored policijskih službenika, mogu i komunalni redari koji službenu zabilješku potom predaju policiji.

Premještanje vozila i olupina će obavljati MUP KS-a uz mogućnost angažiranja neke organizacije, fizičkog ili pravnog lica. Troškove premještanja snosi vlasnik, a visinu troškova i lokaciju na koje će vozilo ili olupina biti izmješteno određuje Vlada KS-a. Vlasnik također može samostalno organizirati uklanjanje vozila o svom trošku, stoji u spomenutom zakonu.

Novinar: Haris Ahbabović
Foto: Izet Tahirbegović / Source.ba

7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.