19.8.2020. 11:13
6
Source.ba foto crtice: Veliki broj migranata i dalje na ulicama Sarajeva
Veliki broj migranata i dalje se nalazi na ulicama Sarajeva.

Uglavnom se mogu pronaći na većim raskrsnicama, ispred trgovačkih centara i trgovina, te kako šetaju starim dijelom grada, ali i ostalim dijelovima Sarajeva.

Fotoreporter Source.ba portala jučer i danas je bio na ulicama Sarajeva, a u nastavku pogledajte šta je zabilježio kada su migranti u pitanju.

Podsjećanja radi, iz MUP-a KS su nedavno za Source.ba iznijeli podatke za mjesec juni kada su u pitanju krivična djela u kojima su učestvovali migranti.

Kada je u pitanju izvještaj MUP-a KS za mjesec juni 2020. godine, u njemu stoji sljedeće:

"Na osnovu Izvještaja Operativnog tima za pitanja migranata, a prema podacima IOM-a na području Kantona Sarajevo u prihvatnim, azilantskim i imigracionim centrima boravi cca 2.250 migranata. U mjesecu junu 2020. godine migranti su učestovali u 13 događaja sa obilježjem krivičnog djela i to:

- Lahka tjelesna ozljeda (čl. 173 KZ FBiH) – tri događaja,
- Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga (čl. 239. KZ FBiH-a) – dva,
- Krađa (čl. 286 KZ FBiH) – jedan,
- Teška krađa (čl. 287 KZ FBiH) - jedan,
- Teška krađa u pokušaju (čl. 287/28 KZ FBiH) - jedan,
- Razbojništvo (čl. 289 KZ FBiH)- tri i
- Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti (čl. 359 KZ FBiH) – dva događaja.

Tokom mjeseca juna 2020. godine, službenici policije proveli su ukuopno 11 akcija, kontrolisali su 190 migranata, od čega 97 nije posjedovalo registracijski obrazac, jedan je predat službi za poslove sa strancima radi registracije i 179 migranata je smješteno u prihvatne centre na području Kantona Sarajevo",
stoji u izvještaju za mjesec juni MUP-a KS.

Novinar: Haris Ahbabović
Foto: Izet Tahirbegović / Source.ba

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.