12.10.2020. 13:24
4
"Mene su smijenili poslije četiri utakmice. Ljudi u Savezu su, vjerovatno, vidjeli da su napravili grešku. Ubijeđen sam da bi sve drugačije sa mnom bilo"
Za Source.ba portal danas je govorio Safet Sušić, nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sa Safetom smo razgovarali o porazu bh. selekcije od Sjeverne Irske, koji nas je koštao plasmana u finale baraža za Euro.

Razgovarali smo o nekim novim momcima i igračima u reprezentaciji, stanju u reprezentaciji, periodu kada je on vodio fudbalski nacionalni tim kao selektor, kao i tome kada možemo očekivati da se opet plasiramo na neko veliko takmičenje.

Podsjećanja radi, Safet Sušić je vodio reprezentaciju u cijela dva kvalifikaciona ciklusa, za Euro 2012. i za Mundijal 2014. godine, a smijenjen je nakon slabih partija na startu kvalifikacija za Euro 2016. godine. 

Odveo je naš nacionalni tim do baraža za Euro, kada smo ispali od Portugala, ali i do prvog plasmana na neko veliko takmičenje u historiji BiH, kada smo se 2014. godine našli na SP u Brazilu.

U nastavku poslušajte cijeli razgovor sa nekadašnjim selektorom BiH i legendom bh. fudbala, Safetom Sušićem.

Razgovarao: Haris Ahbabović

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.