16.1.2021. 10:29
0
Sa profom Vedranom o onome što sigurno niste znali: Zašto se mrze Liverpool i Manchester i ko je "prvi počeo rat"
Sutra je na programu novi veliki engleski derbi između Liverpoola i Manchester Uniteda, a utakmica se igra na Anfieldu.

Ako su posljednji derbiji ova dva kluba rezultatski bili nebitni, sutrašnji svakako neće biti nebitan, jer se sastaju dvije vodeće ekipe engleske Premier lige, kada je u pitanju ova sezona.

Mnogo ljubitelja fudbala ne zna otkad datira ta velika netrpeljivost između Manchestera i Liverpoola, a sa Vedranom Zubićem, profesorom geografije u Gimnaziji "Dobrinja", smo upravo razgovarali na tu temu.

Prof. Vedran je, također, veliki fudbalski sladokusac, te smo sa njim razgovarali o manje poznatim detaljima i pikanterijama sa Otoka, o tome ko se kome zamjerio i zašto, da li je Man. United - Liverpool najvatrenije rivalstvo na Otoku i još mnogo toga.

Novinar: Haris Ahbabović

Pobjedu u derbiju u nedjelju će odnijeti:
Liverpool
Manchester United
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.