4.3.2021. 8:57
0
"Voljela bih i otići u Njemačku, gdje mogu raditi svoj posao. Ali, polako, samo da sve ovo prođe, pa ćemo lako o planovima"
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
Facebook
O tome šta se dešava sa svijetom modelinga, te kako se manekenke snalaze u vrijeme pandemije koronavirusa, kada je sve stalo, razgovarali smo sa nekadašnjom missicom Bosne i Hercegovine, Anđelom Paleksić iz Sarajeva.

Na početku razgovora za Source.ba portal, Anđela tvrdi da joj teško pada cijela ova situacija oko pandemije, te da joj nedostaju izlasci sa prijateljima.

Modeling u BiH nije toliko živ

"Najgore je što se slabo može izlaziti i družiti sa ljudima. Asocijalnost i samoća nisu dobri ni za koga. Bojim se samo da nam ova distanca od drugih ljudi ne pređe u naviku. Meni najviše nedostaju druženja i revije", kaže Anđela Paleksić za Source.ba portal.

Ističe da svijet modelinga trpi veoma mnogo zbog pandemije, kao i sva ostala zanimanja.

"Mislim da i modeling kao i sve drugo mnogo trpi za vrijeme ove pošasti, nazvane koronavirus. Kod nas, inače, modeling nije toliko živ, kao u drugim državama, a sada je posebno zamro. Nadam se da će sve uskoro proći, i da ću se vratiti na pistu. Tu sam nekako ja, u potpunosti ono što jesam", kaže Anđela.

I sama naša sagovornica je rekla kako modeling u BiH nije toliko "in" kao u ostalim zemljama svijeta, a samim tim su i zarade znatno manje.

"Modeling je jako lijepa stvar, ali kao hobi. To je moje mišljenje. Baviti se samo modelingom, a nemati sa strane još neki posao, u našoj državi, a posebno u ovom vremenu ne donosi mnogo novca", ističe sagovornica Source.ba portala.

Kina kao najbolji događaj, plan ići za Njemačku

Tvrdi da joj je Izbor za miss svijeta u Kini bio jedan od najboljih događaja u životu, a svakako najbolja stvar koja joj se desila u ovom poslu.

"Definitivno najbolje iskustvo je vezano za Kinu, svjetski izbor za Miss. Upoznala sam potpuno drugačiji kulturu, mnoštvo prijateljica i stekla još veće iskustvo u modelingu i svemu što je vezano za isti. Nemam neko loše iskustvo, možda zato jer je sve stvar percepcije. Gledam da sve što mi se događa vidim i shvatim pozitivno i težim da tako ostane i do kraja", riječi su naše manekenke.

A kada su u pitanju planovi, ili šta dalje nakon što pobijedimo pandemiju, Anđela poručuje sljedeće:

"Voljela bih pronaći posao u svojoj struci, s obzirom na to da završavam fakultet uskoro. U pitanju je jezik i književnost. Isto tako, voljela bih i otići u Njemačku, gdje mogu raditi svoj posao. Ali, polako, samo da sve ovo prođe, pa ćemo lako o planovima", poručila je Anđela Paleksić na kraju razgovora za Source.ba portal.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.