6.7.2021. 13:08
7
Ova slika je dokaz da se i pojedini građani Sarajeva ponašaju kao životinje: Sve više smeća na ulicama, iz Rada tvrde da rade vanredno i nedjeljom
Građani Sarajeva sve se više žale da je grad prljaviji nego ikada, te da se velike količine smeća nalaze na ulicama Sarajeva.

Ipak, iz KJKP Rad poručuju da oni čine sve što je u njihovoj moći, te da nemaju problema sa prikupljanjem običnog otpada.

"KJKP Rad nema problema sa aktivnostima na terenu kada je u pitanju odvoz kućnog otpada. Ono što jeste bio problem bili su problemi vezani za neimenovanje Nadzornog odbora i nemogućnost potpisivanja ugovora u iznosu od 50.000 KM. Ti problemi su se rješavali od Nove godine pa na ovamo. Riješen je i onaj problem kojeg smo imali sa neregistrovanim vozilima, ta vozila su u opticaju već mjesec dana. Odvoz otpada se vrši u pojačanim aktivnostima, obavezan je sada odvoz otpada i nedjeljom. Građani se najviše žale na kabasti otpad koji se odlaže pored kontejnera ili na površine, ali se to uredno fakturiše Radu, a to predstavlja vanredni način prikupljanja otpada", rekao je danas za Source.ba portal glasnogovornik Rada, Mirza Ramić.

Tvrdi da Sarajlije plaćaju naknadu za kućni otpad, ali isto tako da Rad organizuje dvije akcije, na godišnjem nivou, za odvoz kabastog otpada.

"Konkretno, građani Radu plaćaju naknadu za otpad kojeg su proizveli kao posljedicu kućne radinosti, dakle, to su ostaci hrane, voća i povrća, određene ambalažne sirovine. Kada je u pitanju račun, građani plaćaju naknadu od 1 KM mjesečno kada je u pitanju kabasti otpad. KJKP Rad za tu svrhu dvaput godišnje organizuje akcije besplatnog odvoza kabastog otpada sa područja KS. Mjesec dana ranije obavijestimo općinske službe da obavijete građane o lokacijama i terminima odlaganja i odvoza tog kabastog otpada. Građani koji imaju kabasti otpad, a kojeg žele odložiti izvan termina akcija koje se organizuju u proljeće i jesen, to mogu uraditi cijele godine na reciklažnom dvorištu koje se nalazi u sklopu Deponije, od ponedjeljka do subote, od sedam ujutro do 19:00 sati, i nedjeljom u terminu od 07:30 do 13:30 sati, potpuno besplatno. Nemamo problema kada je u pitanju odvoz kućnog otpada, ali su uredno žalbe za ovu vrstu otpada, kabastog i građevinskog otpada",
kažu iz Rada za naš portal.

Ramić tvrdi da Rad ima problem sa nenajavljenim odvozom kabastog otpada, te da takve "avanture" koštaju Rad dodatna sredstva.

"Rad tako mora da angažuje posebnu mehanizaciju, građevsinske mašine za takav otpad. Ukoliko građani ne znaju, iste mogu dobiti na broj telefona 033 641 051 i dobiće adekvatne informacije vezano za prikupljanje ovakve vrste otpada, a na kraju krajeva, mogu se dogovoriti oko termina prikljupljanja, odnosno odvoza samog otpada, što će biti naknadno naplaćeno",
rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal Mirza Ramić iz preduzeća Rad.

Novinar: Haris Ahbabović

7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.